Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πατούλης σε Δημάρχους: Εν ανάγκη κλείστε τα νεκροταφεία για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός

Πατούλης

Στην αναγκαιότητα να περιοριστεί, ακόμα και να ανασταλεί η λειτουργία των κοιμητηρίων της Αττικής μέχρι και το Πάσχα, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, εισηγείται στους Δημάρχους, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Επίσης ο κ. Πατούλης τους ζητά να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν για τον συγχρωτισμό ο οποίος θα ενταθεί από την Μ. Πέμπτη για να κορυφωθεί την επόμενη με την περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια.

Με αφορμή το ζήτημα αυτό και αναγνωρίζοντας την ανάγκη πολλών πολιτών να βρεθούν κοντά στους τάφους αγαπημένων τους προσώπων, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

«Είναι ανάγκη όλοι μας να αντιληφθούμε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας και οφείλουμε να πειθαρχήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό ο κάθε Δήμος απαιτείται να προβεί, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, στις αναγκαίες δράσεις για την αποτροπή φαινομένων συγχρωτισμού εντός των κοιμητηρίων”, αναφέρει ο περιφερειάρχης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις