Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Ο Γρηγόρης Λέων μιλάει για ανατροπές που θα συζητηθούν – «Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος που έκαναν οι ιατροδικαστές»

Πάτρα: Ο Γρηγόρης Λέων μιλάει για ανατροπές που θα συζητηθούν – «Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος που έκαναν οι ιατροδικαστές»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί αναλυτικά σε ποιο σημείο βρίσκεται το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα και προαναγγέλλει εξελίξεις που θα συζητηθούν. Για την Ρούλα Πισπιρίγκου και όχι μόνο…

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εκτίμησε πως η πολύκροτη υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα, βρίσκεται σε τροχιά εξιχνίασης. Όπως είπε οι δύο ιατροδικαστές έχουν όλα τα μέσα για να φωτίσουν την αλήθεια που κρύβουν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας. Αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και στο μεγάλο λάθος των αρχικών ιατροδικαστικών εκθέσεων. «Θα ήταν ένα καλό σενάριο αν λέγαμε τότε ότι δεν μπορούμε να βρούμε την αιτία. Το θέμα είναι πως τότε κλειδώναμε αιτίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η αστυνομία να κάνει έρευνα» λέει χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ αρχικά αμφισβητούσε τις αιτίες θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, τώρα τις δέχεται. Είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου όταν πέθανε η Μαλένα το 2019 και έδειχνε ότι δεν δεχόταν τα περί ηπατικής ανεπάρκειας. Τώρα όμως το δέχεται όπως και τα περί αγενεσίας φλεβόκομβου για την Ίριδα που έφυγε το 2021.»

«Οι ιατροδικαστές έχουν τα ευρήματα μπροστά τους. Όσον αφορά τα εσωτερικά όργανα έχουμε τα ιστολογικά που διατηρούνται και όσον αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και να χρειαστούν να γίνουν επιπλέον, θα γίνουν. Είναι προφανές από τα ευρήματα που έχουμε δει όλοι μας, υπάρχουν σοβαρές αστοχίες στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.»

Για τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις είπε: «οι συνάδελφοι κατέγραψαν σε γενικές γραμμές τις εικόνες αλλά υπήρξαν αστοχίες. Προφανώς αν δεν είχαμε ελλείψεις μετά τον θάνατο της Μαλένας, πιθανά η υπόθεση να είχε πάρει άλλη τροπή και να είχαν σωθεί κάποια από τα παιδιά. Και τότε έγιναν αυτά που έπρεπε. Έγινε ιστολογική και τοξικολογική αλλά έγιναν λάθη.»

«Το θέμα δεν είναι ότι δεν βρήκαμε τίποτα στο πρώτο παιδί και είπαμε «απροσδιόριστος θάνατος». Αυτό θα ήταν ένα καλό σενάριο. Εδώ ερμηνεύτηκαν κάποια ευρήματα με ένα λάθος τρόπο και δώσαμε μια παθολογική κατάσταση, η οποία κλείδωνε την υπόθεση. Δεν υπάρχει έγκλημα όταν λες ηπατική ανεπάρκεια. Δεν μπορεί να πάει το μυαλό του αστυνομικού σε εγκληματική ενέργεια όταν υπάρχει ένα τέτοιο πόρισμα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι κλειδώναμε αιτίες. Παρόλα αυτά, αν τώρα πάμε σε ασφυκτικό θάνατο, πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν εύκολο να το δούμε από την αρχή.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις