Ελλάδα

Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Λίγο μετά τις 19.00 έφτασε στη ΓΑΔΑ η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.  

Ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδι σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». Το πρωί της Πέμπτης (31.03.2022) η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών. 

Δείτε τη στιγμή της άφιξης της στη ΓΑΔΑ στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο του newsit.gr

Η Τζωρτζίνα ήταν το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά -μετά τις αδερφές του Μαλένα και Ίριδα- σε ηλικία 9 ετών, τον Ιανουάριο του 2022, στο Νοσοκομείο “Παίδων”. 

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και ακολούθησε η έκδοση εντάλματος σύλληψης της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναχώρησε από την Πάτρα – συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας- περίπου στις 5 το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα και τη ΓΑΔΑ. 

Είναι δεδομένο πως το επόμενο διάστημα στην δικογραφία του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας θα συνενωθούν και οι δύο άλλες δικογραφίες που αφορούν τους θανάτους των αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε ή αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη ΓΑΔΑ.

Η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά, μετά τις δύο αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα.

Την αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ουσία κεταμίνη, χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα, όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ούσια της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
12
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
42