Ελλάδα

Πέντε πρατήρια για τον εφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο λειτουργούν ήδη στη χώρα μας

Πέντε πρατήρια για τον εφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο λειτουργούν ήδη στη χώρα, επισημαίνει η ΔΕΠΑ με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο, (ΦΕΚ 674Β- 18.03.2014), που καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων φυσικού αερίου.

Η ΔΕΠΑ λειτουργεί ήδη δύο σταθμούς ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης στην Αθήνα, από τους οποίους ανεφοδιάζονται και τα λεωφορεία φυσικού αερίου ενώ, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, η εταιρία έχει θέσει σε λειτουργία τρία ακόμα πρατήρια: Δύο στην Αθήνα, και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Το δίκτυο αναπτύσσεται με την εμπορική ονομασία FISIKON και υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξή του στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ΔΕΠΑ επισημαίνει ότι η Υπουργική Απόφαση αποτελεί ένα από τα σημαντικά βήματα ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελλάδα, καθώς ρυθμίζει το πλαίσιο για τη δημιουργία της τεχνικής υποδομής των πρατηρίων φυσικού αερίου, συντελεί στη διαφοροποίηση των πρατηρίων φυσικού αερίου CNG (Compressed Natural Gas) από τα πρατήρια των άλλων καυσίμων και συγχρόνως εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τον Απρίλιο θα αρχίσουν οι μειώσεις στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου

Πόσο κερδίζουν οι καταναλωτές από τη μείωση στο Φυσικό Αέριο

Ρίχνει τις τιμές των… αυτοκινήτων το φυσικό αέριο!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό