Ελλάδα

Περιορισμένη λειτουργία των δικαστηρίων ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Τον περιορισμό της λειτουργίας των δικαστηρίων εκεί που η πανδημία “καλπάζει” ζητάει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΔΕ διαμαρτύρεται έντονα, εξαπολύοντας βολές για συντεχνιακές παρεμβάσεις, για την απόφαση της Κυβέρνησης, λειτουργίας των δικαστικών σχηματισμών, σε συνθήκες αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν

«Όλες τις προηγούμενες ημέρες, σε αναμονή της έκδοσης ΚΥΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού, προειδοποιήσαμε τους αρμόδιους, ότι η λειτουργία της Δικαιοσύνης, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό πολιτών σε περιορισμένους εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να περιοριστεί για την προστασία της υγείας των διαδίκων και όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα προτείναμε εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς βελτίωση της αρχικά σχεδιαζόμενης ρύθμισης.

Είναι φανερό πλέον, ότι η καθυστέρηση μιας ΚΥΑ που όφειλε να έχει εκδοθεί από το Σάββατο, ώστε να εφαρμοστεί από σήμερα Τρίτη, οφείλεται σε ομολογημένες συντεχνιακές παρεμβάσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία της υγείας. Με την εκδοθείσα πλέον ΚΥΑ προβλέπεται η πλήρης λειτουργία όλων των δικαστικών σχηματισμών της Χώρας σε συνθήκες αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, τη στιγμή που την περίοδο Απριλίου και Μαΐου με υποπολλαπλάσια κρούσματα η λειτουργία των Δικαστηρίων είχε ανασταλεί.

click4more: Γώγος: Πολλά μέτρα θα ισχύσουν έως το Μάρτιο – Σε ένα μήνα θα ανοίξει η εστίαση

Με την επιλογή αυτή η κυβέρνηση εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικηγόρους και όλους τους πολίτες που θα συνωστίζονται το επόμενο διάστημα εντός των δικαστικών αιθουσών. Με την επιλογή αυτή ταυτόχρονα εκτίθεται στην δίκαιη κριτική, ότι κοντόφθαλμα συντεχνιακά συμφέροντα, προτάσσονται έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι Δικαστικές Ενώσεις δε θα μείνουν αδρανείς μπροστά σε μια τόσο κυνική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων της Δικαιοσύνης, την προστασία των οποίων οφείλουμε πρώτα από όλα στους πολίτες. Καλούμε την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις της, υιοθετώντας εμπράκτως τις εκτιμήσεις των ειδικών της υγείας και να περιορίσει τη λειτουργία των Δικαστηρίων, εκεί που η επιδημία καλπάζει. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα συλλογικής δράσης, προκειμένου να επικρατήσει η λογική πριν να είναι πολύ αργά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές σε Μακεδονία, Ιόνιο, Ήπειρο και Πελοπόννησο – Καταιγίδες και σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου
ΚΑΙΡΌς
Το Μετρό Θεσσαλονίκης αναστέλλει τα δρομολόγια για ένα μήνα – Πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες
Ο ΟΑΣΘ ενεργοποιεί ειδικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας λεωφορειακής γραμμής-εξπρές που θα καλύπτει τη διαδρομή της βασικής γραμμής (Νέα Ελβετία - Σιδηροδρομικός Σταθμός)
Μετρό Θεσσαλονίκης
8
«Πουλούσε ναρκωτικά μέσα στην εκκλησία» ο παλαιοημερολογίτης youtuber ιερέας – Ο ρόλος του στην συμμορία
«Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να βγει από τον χώρο της εκκλησίας σε παρακείμενο στενό για να δώσει ναρκωτικά σε κάποιον πελάτη», λέει ο Γιάννης Καρυδάκος, διοικητής της δίωξης ναρκωτικών
Ιερέας