Ελλάδα

Πέθανε η 16χρονη που είχε πέσει σε κώμα μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

Έφυγε από τη ζωή η 16χρονη, η οποία τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ νοσοκομείου μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών. Το κορίτσι που είχε γίνει πειραματόζωο των εμπόρων ναρκωτικών είχε βρεθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου σε διαμέρισμα στο Βύρωνα χωρίς τις αισθήσεις της.

Το μοιραίο βράδυ η 16χρονη βρέθηκε μαζί με μια φίλη της στο σπίτι 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της έδωσαν κάνναβη, καθώς και άλλα ναρκωτικά, όπως το λεγόμενο «σίσα» – γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών». 

Το κορίτσι έπεσε σε κώμα και παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» για να κρατηθεί στη ζωή δεν τα κατάφερε. 

Ανατριχίλα προκαλεί και η κατάθεση της μητέρας της 16χρονης, η οποία αναφέρει πως η συγκεκριμένη ομάδα των drug dealers ασκούσαν στη μικρή ψυχολογική πίεση, απαντούσαν στο τηλέφωνο της κόρης της, όταν εκείνη την καλούσε, αλλά και ότι «την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν coctail ναρκωτικών», μεταμορφώνοντας την ουσιαστικά σε «πειραματόζωο».

Η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Οι αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Η δικογραφία προκαλεί ανατριχίλα.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ

Σοκάρει από την άλλη το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια σε τι κατάσταση βρήκε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ το κορίτσι.  

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ «πρωινές ώρες της 06/11/2023 κλήθηκε από έναν εκ των κατηγορουμένων, σταθμός του Ε.Κ.Α.Β. σε διώροφη μονοκατοικία επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την ανήλικη η οποία είχε αιμορραγία στην μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Η ανήλικη, εισήχθη στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», δεν είχε σφυγμό για αρκετά λεπτά, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια».

Σοκάρει η περιγραφή των διασωστών του ΕΚΑΒ

Όπως κατέθεσε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που εξετάστηκε από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών «εξεταζόμενοι στην Υπηρεσία μας οι ιατροί που επιλήφθηκαν και οι τραυματιοφορείς του Ε.Κ.Α.Β. που μετέβησαν στο σημείο για την μεταφορά της ανήλικης στο Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός» ανέφεραν τα ακόλουθα:

«Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. έλαβαν σήμα από το κέντρο τους την 12:26΄ ώρα της 06/11/2023 για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα Αττικής. Κατά την άφιξη του σταθμού του Ε.Κ.Α.Β. στο σημείο περί ώρας 12:44΄ της ιδίας, εντόπισαν την ανήλικη να κάθεται σε καναπέ, σε μισολιπόθυμη κατάσταση, αναπνοή με βρόγχο και διαρροή από την μύτη της καφέ υγρού. Είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφύξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Ενώ η κλήση πραγματοποιήθηκε από τον “Yayo” στο σημείο ανέμενε μόνο γυναίκα φίλη της ανήλικης, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση νύστας και πανικού, όπως δήλωσε ο διασώστης. Κατόπιν αυτών την μετέφεραν στο Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο καρδιολογικό ιατρείο.

Κατά την άφιξη της στο Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός» περί ώρας 13:30΄ της ιδίας, η ανήλικη προσεκομίσθη σε καρδιοαναπνευστική παύση, ήταν μυδριασμένη, απνοϊκή και άσφυγμη. Διενέργησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κατά την οποία και επανήλθε. Η κατάσταση της κρίθηκε πάρα πολύ κρίσιμη και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Αν αφήσει την τελευταία του πνοή θα ευθύνονται οι πολιτικοί»« λέει η σύζυγός του Πάνου Ρούτσι, Μιρέλα
«Ο κόσμος ζει τον πόνο μας κάθε μέρα και μας λέει πόσο μας νιώθει. Αυτός ο αγώνας είναι όλων μας», είπε η Μιρέλα Ρούτσι σημειώνοντας ότι δεν κάλεσαν οι ίδιοι τον Βασίλη Μπισμπίκη να έρθει στο Σύνταγμα
Ο Πάνος Ρούτσι με τη σύζυγό του Μιρέλα
14
Προφυλακιστέα 5 άτομα για το κύκλωμα απάτης με τον ΦΠΑ, ανάμεσά τους και ο εγκέφαλος - Κατηγορούμενος έπεσε από τη σκάλα και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ
Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαρύτατα ποινικά αδικήματα τα οποία αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, φοροδιαφυγή, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων
Χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του κυκλώματος 1
«Ανοιχτό το ενδεχόμενο του lockdown για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Θα συζητηθεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα» λέει ο Κέλλας
Οπως είπε αν τελικά επιβληθεί lockdown, δεν θα μπορεί να είναι διάρκειας μικρότερης των 15 ημερών, προσθέτοντας ωστόσο ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφευχθεί
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi 1
Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής - Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες
Η μεταβολή του καιρού θα είναι εμφανής τη Δευτέρα με βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, και μέχρι το βράδυ και στο Αιγαίο
Βροχερός καιρός 4
Στα χέρια της αστυνομίας ο 25χρονος ντελιβεράς που επιτέθηκε με κατσαβίδι σε οδηγό στην Ιερά Οδό - Το «πλούσιο» παραβατικό του παρελθόν
Ο νεαρός, που είχε ταυτοποιηθεί και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του, διώκεται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και «εξύβριση»
Ο 25χρονος διανομέας
44