Ελλάδα

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης

Και δεύτερη απώλεια για το ελληνικό θέατρο και την υποκριτική. Παράλληλα με την είδηση του θανάτου της Μίνας Αδαμάκη, γινόταν γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή κι ο επίσης ηθοποιός, Κώστας Μπάσης.

Ο Κώστας Μπάσης κόσμησε με τη σκηνική του παρουσία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συνεργάστηκε, επίσης, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου κ.ά.

Ο Κώστας Μπάσης ερμήνευσε τους ρόλους: Ερωτόκριτος, Μυρίνη («Λυσιστράτη»), Ερμής («Πλούτος»), Πανάρετος («Ερωφίλη»), Άμλετ του Σαίξπηρ, Αστρώφ («Ο θείος Βάνιας»), Μαλβόλιο («Δωδέκατη Νύχτα»), Πίτσαμ («Η Όπερα της πεντάρας»), Οδυσσέας («Οδύσσεια»), Αιακός («Βάτραχοι» του Αριστοφάνη), Δάσκαλος («Παραμύθι χωρίς Όνομα»), Ορέστης («Ηλέκτρα»), Ζαρλάς («Φον Δημητράκης»), Σολιόνι («Οι τρεις Αδελφές»), Γκίρι («Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι»), Κάμιλος («Χειμωνιάτικο παραμύθι»), Νουρήμπεης («Καπετάν Μιχάλης»), Λογιότατος («Βαβυλωνία»), Καθηγητής («Οπερέτα»), α’ Αγγελιοφόρος («’Ιφιγένεια η εν Ταύροις») κ.ά.

Σχετική ανάρτηση για τον θάνατο του Κώστα Μπάση, όπως και για την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη, έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θυελλώδεις άνεμοι
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Άλλοι 1.400 αστυνομικοί στην Αττική – «Ενίσχυση εισοδήματος και βελτίωση συνθηκών εργασίας» οι προτεραιότητες
Οι πρώτοι 600 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής μέσα στην άνοιξη και οι υπόλοιποι 800 μέχρι το φθινόπωρο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής 10