Ελλάδα

Πέθανε ο σπουδαίος στιχουργός, Σπύρος Γιατράς

Άλλη μια απώλεια στον χώρο της τέχνης μετράει η Ελλάδα. Ο στιχουργός Κώστας Γιατράς έφυγε από την ζωή μετά από πρόσφατη ασθένεια. 

Ο Σπύρος Γιατράς είχε γεννηθεί στην Αθήνα και η οικογένειά του μετανάστευσε για πολλά χρόνια στην Νότιο Αφρική. Επέστρεψε στην Ελλάδα στα 27 του χρόνια ως διπλωματούχος οπτικός.

Τραγούδια του είπαν ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Στράτος Διονυσίου, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντύπας και άλλοι. 

Έγραψε μεταξύ άλλων κορυφαία τραγούδια όπως: Αν Δεν Είχα Και Σένανε» (Γιάννης Πάριος), «Της Γυναίκας Η Καρδιά», «Νομίζεις», «Καλύτερα Μαζί Σου Και Τρελός», «Μας Υποχρέωσες» (Στράτος Διονυσίου), «Όλα Τα ‘Δωσα Σε Σένα» (Δημήτρης Κοντολάζος), «Τηλέφωνο» (Θέμης Αδαμαντίδης), «Επειγόντως» (Δούκισσα), «Ένα Σου Σημάδι Μόνο» (Αντύπας), «Λέγε Ό,τι Θες», «Άλλοθι», «Δεν Πάω Πουθενά» (Βασίλης Καρράς), «Όλα Σ’ Αγαπάνε» (Αντύπας), «Ο Αετός», «Σώμα Μου», «Μήπως Είμαι Τρελός» (Νότης Σφακιανάκης), «Ένας Θεός» (Πλούταρχος), «Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης» (Νίκος Μακρόπουλος).

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ιεράπετρα στα Φέρμα - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 39 λεπτά
1
Θερμικός θόλος φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43°C - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση αναφέροντας πως: «Από το Σαββατοκύριακοο θερμικός θόλος θα στραφεί και προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη μεταφορά των πολύ θερμών αερίων μαζών»
Φωτογραφία αρχείου 14
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 32