Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δε ξέφυγε ποτέ από μέτρο» είπε μάρτυρας υπεράσπισης

Μάρτυρες υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του ηθοποιού για σεξουαλική κακοποίηση με τον κατηγορούμενο να απουσιάζει από τη συνεδρίαση λόγω ασθένειας.

Μεταξύ των τριών μαρτύρων που εξετάστηκαν σήμερα βρίσκονται μία ραδιοφωνική παραγωγός, η οποία, όπως ανέφερε, είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο για πέντε χρόνια, όταν αυτός ήταν φοιτητής στο θέατρο Τέχνης.

“Εγώ γνώρισα ένα νέο παιδί, φοιτητή στο θέατρο τέχνης. Είχε μεγάλο πάθος για κάθε τι, εμένα που δεν είμαι ηθοποιός μου μετέδιδε τη μαγεία του θεάτρου. Μου έκανε εντύπωση αυτό το ταλέντο, αυτή η σπίθα. Όταν είδα τις καταγγελίες αισθάνθηκα τεράστιο σοκ. Είμαι υπέρ του metoo, είμαι υπέρ των καταγγελιών. Θα έπρεπε όλη η κοινωνία να είναι έτσι και να μην είναι απλώς ένα κίνημα” κατέθεσε η μάρτυρας.

Συνήγορος (υπεράσπισης κατηγορουμένου): Τόσες καταγγελίες πώς τις εξηγείτε; 
Μάρτυρας: Μπορεί να μην έχει φανεί το κίνητρο. Μπορεί να μην είναι και κοινό το κίνητρο της κάθε καταγγέλλουσας

Συνήγορος (υπεράσπισης): Εσάς αν σας βίαζαν, θα το ξεχνάγατε; 
Μάρτυρας: Εγώ δεν ξεχνάω ούτε τις παρενοχλήσεις που έχω υποστεί.

Επόμενη μάρτυρας κατέθεσε ένα πρώην στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου η οποία τόνισε ότι η συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν άψογη. “

Ποτέ δεν έδωσε λαβή για κάτι. Δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα. Πιστεύω δεν είχε ακουστεί γιατί δεν είχε συμβεί τίποτα. Δεν είχε ποτέ βίαιη συμπεριφορά ο Πέτρος, δεν ξέφυγε ποτέ από το μετρό. Δεν ήταν τύραννος ούτε τρελός” τόνισε η μάρτυρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κατέθεσε και νυν στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου η οποία τόνισε: “Δεν άνοιξε ποτέ μύτη. Όλη την ώρα είχαμε επαφές με τις πρόβες, δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες ή παράπονα. Κάποιες εντάσεις μόνο στα πλαίσια της δουλειάς. Όλο αυτό που γίνεται όλο αυτό τον καιρό έχει και μια άλλη οπτική. Μόλις πάει κάποιος να πει κάτι θετικό για τον Φιλιππίδη στην τηλεόραση, τον κόβουνε στον αέρα. Αποκαθηλώνουν έναν άνθρωπο, τον φυλακίσανε, θέλουν να τον δούνε στην αγχόνη; Γιατί; Δεν χόρτασαν πια; Η συγχώρεση δεν υπάρχει καθόλου;” 

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
FIR Αθηνών: «Ψηφιακός θόρυβος» προκάλεσε το black out στον ελληνικό εναέριο χώρο – Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής
Σε παρωχημένη τεχνολογία που είναι εκτός υποστήριξης από τον κατασκευαστή στηρίζονται κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, δεν προέκυψαν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης ή εξωγενούς κακόβουλης παρεμβολής.
Στιγμιότυπο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026 με καθηλωμένα τα αεροπλάνα
Αλλάζουν οι κατηγορίες των 22χρονων για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μπήκε στο κάμπινγκ αλλά δεν πυροβόλησε»
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός, κατηγορείται για φυσική αυτουργία του εγκλήματος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του στην συμπληρωματική απολογία του θα επιμείνει πως δεν πυροβόλησε αυτός τα θύματα στο κάμπινγκ
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός που πλέον κατηγορείται για φυσική αυτουργία του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα
«Κάποιος τον ξαναχτύπησε, δεν πέθανε από τα πρώτα χτυπήματα» αποκαλύπτει φίλος του 17χρονου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες
«Σηκώθηκε και περπατούσε κανονικά, έπεσαν τέσσερις ή πέντε μπουνιές αλλά κάποιοι τον ξαναχτύπησαν δεν γίνεται να μην τους βρουν» λέει φίλος δράστη και θύματος
Σέρρες