Ελλάδα

Πιο νωρίς από ποτέ τα σχολικά γεύματα – «Καλύπτουμε το 85% των μαθητών» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Ξεκινάμε πιο νωρίς από ποτέ τα σχολικά γεύματα καλύπτοντας το 85% των μαθητών σε όλη τη χώρα τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «μοιράζονται καθημερινά 217.300 γεύματα στους μαθητές από άκρη σε άκρη της χώρας μας».

Σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου από σήμερα (σ.σ. 17.10.20220 και για όλη τη σχολική χρονιά, ωφελούνται από το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα 1.629 σχολεία. Με την ένταξη 268 επιπλέον σχολείων και με τη συμμετοχή των μαθητών να ξεπερνά το 85%, με βάση την υποβολή των φετινών δηλώσεων των γονέων, ξεκίνησε το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το 2022 – 2023, το οποίο υλοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «έχουμε εξασφαλίσει προϋπολογισμό πάνω από 90,1 εκατ. ευρώ και επεκτείνουμε τα σχολικά γεύματα σε περισσότερα σχολεία από κάθε άλλη φορά. Από σήμερα, μοιράζουμε καθημερινά 217.300 γεύματα στους μαθητές από άκρη σε άκρη της χώρας μας».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων έχει αναβαθμιστεί και βελτιωθεί, καθώς το διατροφολόγιο έχει πλέον προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των παιδιών, τα γεύματα μαγειρεύονται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, ενώ οι πρώτες ύλες επιλέγονται με βάση τη διατροφική αξία τους. Επιπλέον, οι συσκευασίες κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά και φέρουν ειδικές σημάνσεις για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος, αλλά και για τον τρόπο διατήρησής του.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Διασφαλίζουμε τη διανομή των σχολικών γευμάτων, χωρίς καμία καθυστέρηση, για ακόμη μία χρονιά. Αυξάνουμε τα σχολικά γεύματα, αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα και παρέχουμε καθημερινά στους μαθητές φρεσκομαγειρεμένο και υγιεινό μεσημεριανό φαγητό στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Με πράξεις και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να στηρίζουμε ακόμα περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ψυχρολουσία» ο καιρός το Πάσχα: Από τα 25άρια στις βροχές της Μεγάλης Πέμπτης και στο κρύο της Ανάστασης
Από τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μία μικρή υποχώρηση, ενώ Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο αναμένεται το πέρασμα μίας διαταραχής που θα δώσει βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα
Βροχή
Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα του Παναμά
Η έκρηξη καταγράφηκε σε βίντεο στο οποίο φαίνονται οι φλόγες να υψώνονται πέρα και πάνω από τον δρόμο με τους οδηγούς οχημάτων στο σημείο να προσπαθούν να διαφύγουν από το σημείο
Παναμάς: Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα
Παλλήνη: Το σημείωμα αγάπης στην οικογένειά του και οι περίεργες κακώσεις – Μυστήριο με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός με tie wrap στον λαιμό
Οι αναλυτές κατάφεραν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να ταυτοποιήσουν τη σορό, να διαπιστώσουν σε ποιον ανήκει, και στη συνέχεια να βρουν ένα σημείωμα που παραπέμπει σε αυτοκτονία
Άνδρας βρέθηκε νεκρός με ταϊράπ γύρω από τον λαιμό του στην Παλλήνη