Ελλάδα

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και άνεμοι στα 7 μποφόρ

Την ώρα που η Αττική μετρά τις πληγές της από το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς στις βορειοανατολικές περιοχές και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός σε τρεις περιφέρειες της χώρας καθώς θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Παράλληλα, σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη στους 31 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το μεσημέρι – απόγευμα 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Όρους)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Συνεχίζεται το «μικρό καλοκαιράκι» με τη θερμοκρασία έως τους 31 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ
Ζέστη στην Αθήνα 1
Άνδρας χτύπησε και απείλησε την σύζυγό του στο Πήλιο - «Μέχρι να γυρίσω να έχεις σκάψει τον λάκκο σου» της είπε
Η κόρη του ζευγαριού βέβαια ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος, αποδίδοντας τις καταγγελίες στην ψυχική κατάσταση της μητέρας της
Κορίτσι
ΣτΕ: «Όχι» στην τακτοποίηση αυθαιρέτων σε υπαίθριους χώρους χωρίς κανονισμό οροφοκτησίας και αν εκφράζονται αντιρρήσεις από συνιδιοκτήτη
Με τον τρόπο αυτό το ΣτΕ καθιστά σαφές ότι το δικαίωμα συναπόφασης των συνιδιοκτητών υπερέχει έναντι της βούλησης της πλειοψηφίας
Πολυκατοικίες