Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: «Αστακός» η Αθήνα με 5.500 αστυνομικούς – Drones, ελικόπτερα και έλεγχοι στα Εξάρχεια

Πολυτεχνείο

Πάνω από 5.500 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αστυνομία έχει αναλάβει τη φύλαξη πανεπιστημίων, κτηρίων κ.α.

Για την ακρίβεια ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας για το Πολυτεχνείο περιλαμβάνει φύλαξη των πανεπιστημίων, κυβερνητικών κτιρίων και πρεσβειών, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις ή και καταλήψεις. Ταυτόχρονα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία.

Από αέρος, ελικόπτερα και drones της ΕΛΑΣ θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ θα ελέγχονται ταράτσες κτιρίων, από όπου τα προηγούμενα χρόνια διάφορα άτομα πετούσαν μολότοφ και πλήθος αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, έτοιμα να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Σημειώνεται, τέλος, ότι υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό σημείων που θα μπορούσαν άγνωστοι να κρύψουν κάποιοι «πολεμοφόδια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις