Ελλάδα

Πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα έκαναν πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι του Σαββάτου (14.12.2019). Εκπρόσωποι τους είχαν συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων οι κκ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, και Γιάννη Βρούτση, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι συνταξιούχοι ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους, διεκδικώντας όσα τους έχουν περικοπεί τα προηγούμενα χρόνια. Ζητούν την 13η σύνταξη, ενόψει των γιορτών, καθώς και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και καμία ιδιωτικοποίηση ή κεφαλαιοποίηση αυτού.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο πρωθυπουργός για λόγους εθνικών θεμάτων δεν ήταν δυνατό να δεχτεί σήμερα τους επικεφαλής του συλλαλητηρίου και προγραμματίζει σχετική συνάντηση μαζί τους τον Ιανουάριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οι γονείς του μωρού που το κλείδωσαν στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - Κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Ηλείας
Στο αστυνομικό τμήμα Βουπρασιάς στην Βάρδα του νομού Ηλείας κρατούνται οι δυο Βούλγαροι και τα τέσσερα παιδιά. Οι δυο ενήλικοι κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του 7