Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Πως είναι και πως θα γίνει το φιλέτο του Ελληνικού! ΦΩΤΟ κ VIDEO

Πως είναι και πως θα γίνει το φιλέτο του Ελληνικού! ΦΩΤΟ κ VIDEO

Eνα από τα καλύτερα φιλέτα της Ελλάδος, αυτό του Ελληνικού, παρακμάζει μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου και της Ολυμπιακής. Σήμερα η ζοφερή εικόνα θυμίζει χωματερή, ωστόσο μετά την ανάπλασή του από την Lamda Developement, της μοναδικής εταιρείας που κατέθεσε προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, το Ελληνικό θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

Το οδοιπορικό του Newsit στην αχανή έκταση των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού ειναι αποκαλυπτικό. Ο χώρος που φιλοξένησε για πάνω από μισό αιώνα το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών και τη θρυλική Ολυμπιακή του Ωνάση, βουλιάζει κυριολεκτικά στα σκουπίδια.

Ενα απέραντο σκουπιδαριό είναι το φιλέτο του Ελληνικού σήμερα

Μπάζα, εκατομμύρια σακκούλες σκουπιδιών, χαρτόκουτα, σύριγγες ναρκωτικών, μεταλλικά κουφάρια των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου που σαπίζουν συνθέτουν την εικόνα της χωματερής του σήμερα.

O πολιτικός μηχανικός που επιβλέπει τις εργασίες καθαρισμού την τελευταία εβδομάδα μας έβαλε στο εσωτερικό των καμμένων εγκαταστάσεων του δυτικου αεροδρομίου και οι εικόνες που αντικρύσαμε ήταν….εικόνες αποκάλυψης!

Στην κάμερα του Newsit μίλησε και ο Νίκος Λαλούνης, ο πιλότος που έκανε την τελευταία πτήση από το Ελληνικό προς το αεροδρόμιο των Σπάτων. Οπως δήλωσε ο κύριος Λαλούνης που μένει στο Ελληνικό εδώ και πολλά χρόνια, το πρώην αεροδρόμιο παρακμάζει και μάλιστα τα βράδια γίνεται και κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.

Πως θα είναι το Ελληνικό μετά την ανάπλαση από την Lamda Developement

Σε περίπου ένα χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στην Ευρώπη και η εικόνα αναμένεται να αλλάξει “δραματικά” προς το καλύτερο.

Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι για την ανάπλαση του Ελληνικού θα υπάρχει μόνο μια προσφορά.

Με ανακοίνωσή της η Lamda Developement τονίζει ότι προχώρησε στην υποβολή δεσμευτικής υποβολής προσφοράς για την αξιοποίηση της έκτασης των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού.Η προσφορά αφορά το τεχνικό σκέλος του έργου της αξιοποίησης και αναμένεται να εξεταστεί από το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων σε διάστημα δύο εβδομάδων. Εν συνεχεία θα αποσφραγιστεί η οικονομική προσφορά της εισηγμένης, οπότε θα εξεταστεί εάν η Lamda διαθέτει την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια.

Για το έργο υπολογίζεται ότι θα επενδυθούν σε βάθος χρόνου περίπου 10 δισ. ευρώ από τα οποία τα 3 δισ. ευρώ αφορούν σε δευτερογενείς δαπάνες

Η Lamda Development «συμμάχησε» με την την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, με τον κινέζικο όμιλο Fosun Group, καθώς και με ευρωπαϊκά κεφάλαια που συνδέονται μετοχικά με την μητρική εταιρεία της εισηγμένης.

Η κινεζικών συμφερόντων Fosun σύμφωνα με το capital.gr έχει αποκτήσει το 9,5% της Folli Follie, ενώ η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική εταιρεία της Mubadala Development, η οποία είναι sovereign fund του Αbu Dhabi.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα γίνει το Ελληνικό! – Ποια είναι η LAMDA Development που κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά 

Τσίπρας για Ελληνικό: “Εκτροφείο σκανδάλων το ΤΑΙΠΕΔ!”

 Έτσι θα είναι το Ελληνικό!

Μοναδικός υποψήφιος ο Όμιλος Λάτση για το Ελληνικό – Σήμερα η προσφορά

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε