Ελλάδα

Πότε αποφασίζει το ΣτΕ για την υπόθεση Siemens

Στην έναρξη του νέου δικαστικού έτους αναμένεται η απόφαση της Siemens για την συνταγματικότητα ή μη της συμφωνίας συμβιβασμού η οποία συνάφθηκε το 2012 μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens, μητρικής και θυγατρικής.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και Έλληνες φορολογούμενοι υποστηρίζοντας ότι η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος, στο Δημόσιο και εθνικό συμφέρον, καθώς από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα (μίζες, κ.λπ.) προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των 2 δις ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνεται η αποθετική ζημία και η ηθική βλάβη.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ μετά το Δ’ Τμήμα (απόφαση 3930/2015) λόγω μείζονος σπουδαιότητας. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η Siemensη οποία έχει ασκήσει παρέμβαση στην υπόθεση, προέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης, το οποίο όμως απορρίφθηκε.

Ακολούθησε η πολυσέλιδη εισήγηση του κ. Κουσούλη ο οποίο αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς των δύο πλευρών (Δημοσίου και Σωματείο), στις θέσεις της Siemens, αλλά και στο ιστορικό της υπόθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δροσίζει ο καιρός από την Τετάρτη: Ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο, έως 8 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι
Κορυφώνεται το «δροσερό φαινόμενο» την Πέμπτη - Έντονες οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα το επόμενο 24ωρο - Η πρόγνωση καιρού του Θοδωρή Κολυδά και του Γιώργου Τσατραφύλλια
Κύματα
Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της Αθηνάς Παπαχρήστου: Ήχησε η σειρήνα του ασθενοφόρου που είχε δωρίσει στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου
Η 87χρονη το μόνο που είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα είναι κάθε φορά που το ασθενοφόρο περνά κάτω από το σπίτι της, τότε να ανάβουν την σειρήνα - Έστειλε στεφάνι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ασθενοφόρο
9