Ελλάδα

Πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή – Απειλείται με δήμευση της περιουσίας του

Το πρώτο μεγάλο χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής επέφερε το ΣΔΟΕ, επιβάλλοντας πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ!

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον εφοπλιστή είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΣΔΟΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα ενημερωθούν για την υπόθεση ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα, ο εφοπλιστής (και ο αδερφός του που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο), αγόρασε μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Για κανένα από αυτά όμως δεν κατέβαλε ετήσιο φόρο αγοράς 3%, και τώρα καλείται να από την εφορία να πληρώσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και ενοικιάζονται από τράπεζες και καταστηματάρχες. Έχει επίσης ακίνητη περιουσία στη Μύκονο, στη Τζιά, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Φιλοθέη και την Αράχωβα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο εφοπλιστής, για τα ακίνητα που μισθώνει, δεν δήλωνε στην εφορία τα μισθώματα.

Αν ο επιχειρηματίας δεν καταβάλλει το ποσό θα ενεργοποιηθεί η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει δήμευση περιουσιακής κατάστασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: «Μας έδειχνε σημάδια αυτοτραυματισμού, έψαχνε κινητό με 50 ευρώ και ζητούσε να της βρούμε δουλειά»
Νέες αποκαλύψεις για την αγνοούμενη Λόρα - Οι «σκοτεινές» σκέψεις, η σχεδιασμένη φυγή και οι γονε΄ςι της που αρνούνταο οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και κάνουν ό,τι μπορούν για να την βρουν
Η 16χρονη Λόρα
«Θα με σκότωνε, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά» είπε ο 44χρονος στον αδερφό του μετά τη δολοφονία στο Αγρίνιο
Ο αδερφός του 44χρονου είπε ότι τα πράγματα με το θύμα είχαν ξεφύγει από το περασμένο Πάσχα, όταν ο 50χρονος πίστευε πως ο δράστης είχε συνάψει σχέση με τη γυναίκα του
Το αυτοκίνητο, το θύμα (κάτω) και ο δράστης (επάνω)