Ελλάδα

Πρωταθλητής ο Πειραιάς στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Το λιμάνι του Πειραιά έχει με τεράστια διαφορά τη μεγαλύτερη μέση ετήσια συγκέντρωση PM 10, σε σύγκριση με οποιονδήποτε σταθμό μέτρησης.

Το λιμάνι του Πειραιά είναι πρωταθλητής στην ατμοσφαιρική ρύπανση σε όλες τις μετρήσεις, τόνισε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα για την παρουσίαση έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο μεγάλο λιμάνι. 

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΜΠ, η οποία διενεργήθηκε το 2009 σε δυο διαφορετικές περιόδους την ψυχρή (22/01-29/04/09) και τη θερμή (04/08 – 31/10/09) ,οι συγκεντρώσεις ρύπων στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνούν τα όρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ειδικότερα στα αιωρούμενα μικροσωματίδια PM 10. 

Ειδικότερα, με μέσο ετήσιο όριο από την ΕΕ τα 40 mg/m3, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν μέση ετήσια συγκέντρωση κατά την ψυχρή περίοδο 81,3 mg/m3 και κατά τη θερμή περίοδο 89,9mg/m3. 

Ετσι, αποδεικνύεται ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει με τεράστια διαφορά τη μεγαλύτερη μέση ετήσια συγκέντρωση PM 10, σε σύγκριση με οποιονδήποτε σταθμό μέτρησης. 

Ενδιαφέρον είπε ο κ. Μίχας, παρουσιάζει η σύγκριση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων του ΕΜΠ με το σταθμό μέτρησης του ΥΠΕΚΑ, κατά το οποίο από το 2001 έως το 2004 η μέση ετήσια συγκέντρωση MP 10 δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 62mg/m3, ενώ το 2009 ανήλθε στα 35 mg/m3 και απέχουν πολύ από τα αποτελέσματα της έρευνας του ΕΜΠ. 

Ο Νομάρχης Πειραιά έκανε προτάσεις για μέτρα αντιρρύπανσης, τονίζοντας ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο» στη 2χρονη Αλεξάνδρα στο Αγρίνιο που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα της
Υποβασταζόμενοι οι γονείς στην κηδεία του παιδιού τους - Μέσα σε ένα μικροσκοπικό και λευκό φέρετρο μεταφέρθηκε η 2χρονη στην τελευταία κατοικία της
Άνθρωποι 8