Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πρωτομαγιά 2019 χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό – Πώς θα κινηθούν Μετρό και τραμ

Πρωτομαγιά 2019 χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό – Πώς θα κινηθούν Μετρό και τραμ

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό και τρένα θα μείνουμε την Πρωτομαγιά 2019 εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, όπως και ο σιδηρόδρομος την Πρωτομαγιά 2019 λόγω της καθιερωμένης απεργίας των εργαζομένων.

Κανένα δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθεί και από τον Προαστιακό λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Τραμ πραγματοποιώντας με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί, οπότε και οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι. Από τις εννέα και μετά τα δρομολόγια μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα είναι αραιά ακολουθώντας ουσιαστικά πρόγραμμα Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθόλη της διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται ότι, λόγω της απεργίας, θα ματαιωθούν τα σημερινά βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη (ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) ενώ αύριο Τετάρτη προς Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε για την Πρωτομαγιά την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα πλοία από 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής: «Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις