Ελλάδα

Πρόβλεψη-σοκ της Λ. Κατσέλη για την αγορά

Παγωμένη θα παραμείνει η αγορά για το επόμενο εξάμηνο, όσα μέτρα κι αν λάβει η Κυβέρνηση για την αναθέρμανση της.  

Αυτό προέβλεψε στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη. 

Η αγορά σήμερα ασφυκτιά και η κατάσταση θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες, διότι όποιο μέτρο και να πάρουμε, τα θετικά του αποτελέσματα θα είναι προφανή σε 4-5-6 μήνες” είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη κατά την παρέμβαση της επί του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου. 

“Η αναθέρμανση της οικονομίας δεν θα έρθει αμέσως. Να είστε βέβαιοι ότι εμείς θα πάρουμε όλα τα μέτρα. Αν δεν υπάρξει αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, αν η οικονομική πίτα δεν αρχίσει να αυξάνει, δημοσιονομική εξυγίανση δεν θα έχουμε» πρόσθεσε η κ. Κατσέλη τονίζοντας πως όσο και να βάλει φόρους η Κυβέρνηση και να αυξήσει τις δαπάνες «αν αυτοί οι φόροι μπουν σε μια πίτα που συρρικνώνεται, τα συνολικά έσοδα θα είναι μικρότερα”. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας:
μέσα στο 2009 έκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις
-το σύνολο ληξιπρόθεσμων δανείων αγγίζει τα 109 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 11 δις είναι επισφαλή
-η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών που ξεπερνά τα 2,6 δις ευρώ, υπολογίζεται σε 48% σε ετήσια βάση, ενώ η αύξηση των τεμαχίων είναι 83%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
6