Ελλάδα

Πρώτη γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 1η Γιορτή κάνναβης που διοργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος, η οποία έχει κεντρικό σύνθημα "φτου ξελευθερία" και αίτημα την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι διοργανωτές της γιορτής ζητούν την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης, αλλά και την δυνατότητα ο καθένας να μπορεί να καλλιεργήσει ένα μικρό αριθμό φυτών για προσωπική χρήση.

Ωστόσο σημειώνουν πως αυτό θα πρέπει να γίνεται με κανόνες για τη δημόσια χρήση.

Μεγάλο ζήτημα είναι και η χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους (κάτι που σε πολλές χώρες ήδη επιτρέπεται), ενώ όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, υπάρχει και η οικονομική διάσταση του θέματος.

Όχι μόνο για το μαύρο χρήμα που αυτή τη στιγμή συλλέγεται από τους εμπόρους ναρκωτικών αλλα κυρίως για τη χρήση της βιομηχανικής κάνναβης που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην ελληνική οικονομία, με τους φόρους που θα συγκεντρώνει το ελληνικό κράτος να υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη, κάποιοι σημειώνουν ότι αυτές οι εκτιμήσεις είναι αρκετά μετριοπαθείς διότι αν εφαρμόζονταν αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να δημιοργήσει μια επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλα φυσικά και στον τουρισμό.

Ο κόσμος έχει ξεκινήσει ήδη να μαζεύεται, ενώ οι δράσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα με ενημερωτικές ομιλίες και συναυλίες, με τους διοργανωτές να περιμένουν την παρουσία χιλιάδων κόσμου.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ένας 15χρονος που δεν πρόλαβε να ξεφύγει από το τσουνάμι μπορεί να αλλάξει τη χρονολογία της προϊστορικής έκρηξης
Η νέα ανάλυση του σκελετού, μέσω ραδιοχρονολόγησης, φαίνεται να τοποθετεί την έκρηξη περίπου στο 1500 π.Χ., δηλαδή νωρίτερα από προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για το 1600 π.Χ.
Στιγμιότυπο από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στην Σαντορίνη