Ελλάδα

Ψάχνει λύση η ΕΛΑΣ για τους… “βουβούς” ασυρμάτους στην Αττική

Σε αναζήτηση οριστικής λύσης για το πρόβλημα των ασύρματων επικοινωνιών της αστυνομίας στην Αττικη, βρίσκεται το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδωσε σήμερα το απόγευμα, ως απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στις δυσλειτουργίες του συστήματος και τις αδυναμίες που συναντούν οι αστυνομικοί σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, «οι αρμόδιες διευθύνσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάζουν αναλυτικά το πλαίσιο των ζητημάτων που ανέκυψαν κατά τη λειτουργία του δικτύου των ασύρματων επικοινωνιών, αμέσως μετά την παραλαβή του έργου μέχρι σήμερα, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες και τα αίτια που προκαλούν τις καταγραφείσες δυσλειτουργίες.

»Σκοπός είναι να προκριθούν οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την όλη διαδικασία, ώστε οι ασύρματες επικοινωνίες να προσδίδουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας».

Ψηφιακοί και… αναλογικοί ασύρματοι μαζί

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης οτι μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, αποφασίστηκε να λειτουργούν παράλληλα και συνδυαστικά το αναλογικό και το ψηφιακό σύστημα.

Με τη ρύθμιση αυτή καλύπτονται όλες οι περιοχές της Αττικής και διασφαλίζεται ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργικότητας των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.΄

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αίσθημα ευθύνης, επιδιώκει το θέμα των ασύρματων επικοινωνιών να διευθετηθεί κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Προβληματικό το νέο σύστημα

Σημειώνεται οτι το νέο σύστημα επικοινωνιών που λειτουργεί ουσιαστικά απο το 2017, παρουσιάζει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς οι ασύρματοι που διαθετει η Αατυνομία δεν πιάνουν σε όλα τα σημεία της Αττικής και για να λυθεί αυτό, ή πρέπει να αλλάξουν όλοι οι ασύρματοι, ή να τοποθετηθούν κεραίες σε συγκεκριμένα σημεία.

Και τα δύο, ωστόσο είναι κοστοβόρα, γι’ αυτό έχει συσταθεί απο την ΕΛ.ΑΣ ειδική επιτροπή που μελετά το θέμα, προκειμένου να δώσει την πιο συμφέρουσα πρόταση και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 17
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
18