Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Χωρίς την εξουσιοδότηση των δικηγόρων του συνεχίζεται η δίκη

Με ωσεί παρόντα τον «ψευτογιατρό» θα συνεχιστεί η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο 48χρονος «ψευτογιατρός» εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και δεν έχει χορηγήσει στους συνηγόρους του εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του για διακοπή της δίκης μέχρι ο κατηγορούμενος να γίνει καλά και να παρίσταται στη δίκη.

Τη συνέχεια της δίκης παρά τη μη ύπαρξη εξουσιοδότησης πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως «με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου.

Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο.

Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει Covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση.

Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια – Οι παραβάσεις χρόνων και τα «παζάρια»
Τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη – Ασήκωτο το κατηγορητήριο για τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας
Το κατεστραμμένο εργοστάσιο της Βιολάντα 7
Λένα Παπαληγούρα: Ο συγκινητικός επικήδειος στην κηδεία του πατέρα της, Αναστάση Παπαληγούρα – «Έδειξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια»
Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως μέσω της ανακουφιστικής φροντίδας, ο πατέρας μπόρεσε να φύγει από τη ζωή με αξιοπρέπεια, αγάπη και ανακούφιση
Η κόρη του Αναστάση Παπαληγούρα, Λένα Παπαληγούρα, στην κηδεία του πατέρα της
«Μην πεις τίποτα στη μάνα σου, πάμε βόλτα με το αμάξι» φέρεται να είπε στον φίλο του ο 15χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
«Ο γιος μου είναι χάλια από χθες. Το αυτοκίνητο το πήραν στα κρυφά, δεν είχαμε ιδέα» λέει στο newsit.gr η μητέρα του ανήλικου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου
Τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα
14