Ελλάδα

Ψινάκης: Μέχρι τις 4 το πρωί αγνοούνταν 40 άνθρωποι! Βρέθηκαν κάποιοι νεκροί το πρωί!

Για πρώτη φορά ακούσαμε από επίσημα χείλη αριθμό αγνοουμένων. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι μέχρι τις 4 το πρωί 40 άνθρωποι αγνοούνταν από τον Δήμο του. Ο κ. Ψινάκης είπε ακόμα ότι υπάρχει παρανόηση γιατί αυτός που κάηκε είναι ο δήμος Μαραθώνα και όχι ο δήμος Ραφήνας γιατί εκεί υπάγεται το Μάτι.

«Το νούμερο ανεβαίνει δυστυχώς. Βρήκαν νομίζω άλλους πέντε σήμερα. 40 άτομα μέχρι τις 5 το πρωί που ήμουν στο δημαρχειο, αγνοούντο. Που σημαίνει για να αγνοούνται τόσο καιρό τα νέα πιθανότατα να μην είναι ευχάριστα. Μέσα σε όλο αυτό τον αριθμό των θυμάτων», είπε ο Ηλίας Ψινάκης. Είπε ακόμα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του πέντε άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί το πρωί. «Οι νεκροί ήταν 76 και σίγουρα έχουν αυξηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις καταστροφές στα σπίτια είπε ότι «Από τα 1.900 στο Μάτι και τα 1.100 στο Νέο Βουτζά πρέπει να έχουν καεί τα 2/3. Αυτά είναι τα μη κατοικήσιμα σε ζώνες κίτρινες και κόκκινες. Η πράσινη ζώνη είναι κατοικήσιμη, η κίτρινη είναι ότι έχει ζημιές και μη κατοιμήσιμο και η κόκκινη ζώνη είναι χάλια».

Ο κ. Ψινάκης είπε ακόμα ότι: «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς».

«Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, την εντολή εκκένωσης την δίνει μόνο το ΥΠΕΣ και η Πυροσβεστική. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής, διότι σκεφθείτε τι θα γινόταν αν έδινε ο καθένας τις δικές του εντολές, θα είχαμε μεγαλύτερη τραγωδία», ανέφερε επίσης στον ΑΝΤ1.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή – Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Η Τροχαία Αττικής έχει ανακοινώσει αναλυτικά τα σημεία όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και τις περιοχές όπου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση
42ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2025
Τρόμος στα Χανιά: Μπαλκόνι 4ου ορόφου κατέρρευσε στη μέση του δρόμου – Διασκορπίστηκαν παντού συντρίμμια από τσιμέντο
Από απίστευτη τύχη τα συντρίμμια δεν έπεσαν σε κάποιον πεζό ή διερχόμενο όχημα, αλλά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένες μηχανές, σε ένα σταθμευμένο όχημα και σε κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο
Χανιά