Ελλάδα

Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες από τους οίκους ευγηρίας – Το «σ’ αγαπώ» πίσω από ένα τζάμι

Η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα περιορισμού της έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται και η επικοινωνία γονέων και παιδιών στους οίκους ευγηρίας.

Η επικοινωνία μεταξύ τους γίνεται πίσω από ένα τζάμι, που σκοπό έχει να προστατεύσει τους ηλικιωμένους και να τους κρατήσει ασφαλείς.

Οι συγγενείς τους δεν επιτρέπεται να μπουν στο κτίριο και έρθουν σε επαφή μαζί τους για λόγους ασφαλείας.

Την κατάσταση δυσκολεύουν τα προβλήματα υγείας των ηλικιωμένων, όπως η άνοια, μ αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιληφθούν γιατί δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους.

«Και οι δύο πλευρές έπρεπε να μάθουν να επικοινωνούν χωρίς την στενή επαφή αλλά από απόσταση, μέσα από το τζάμι», λέει μια γυναίκα που επισκέπτεται τη μητέρα της στον οίκο ευγηρίας και επικοινωνεί μαζί της μέσα από ένα τζάμι.

«Έστω και το κοίταγμά της και ότι είναι καλά, μας αρκεί».

Δείτε την εικόνα 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης - Διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της λειψυδρίας
Στην επιστολή του προς τους δημότες ο Βασίλης Χειμαριώτης κάνει λόγο για «για καθυστερήσεις και εμπόδια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και για συνεργασίες χωρίς ανταπόκριση, σε τοπικό επίπεδο»
Το Σιδάρι στην Κέρκυρα