Ελλάδα

Ρεκόρ έκδοσης ψηφιακών εγγράφων τον Μάρτιο από το gov.gr – Έφτασαν τα 1.099.079

Το gov.gr έκανε ρεκόρ έκδοσης ψηφιακών εγγράφων (εξουσιοδότησης, υπεύθυνων δηλώσεων, βεβαίωσης εγγράφου, ιδιωτικού συμφωνητικού) τον Μάρτιο, καθώς έφτασαν τα 1.099.079, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τονίστηκε ότι τον Μάρτιο 2023 έχουν εκδοθεί – υποβληθεί ηλεκτρονικά 3.643.416 έγγραφα ή δηλώσεις στο gov.gr. Ένα νούμερο που δείχνει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των πολιτών στο gov.gr για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση.

Ειδικότερα, οι υπεύθυνες δηλώσεις και συγκεκριμένα οι ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις στο gov.gr έφτασαν τις 782.913, οι εξουσιοδοτήσεις τις 158.540, η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου τις 154.503, η ψηφιακή βεβαίωση ιδιωτικού συμφωνητικού τις 3.123.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, στο gov.gr λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αγκάλιασε την πρόοδο, αυτό που έχει γίνει στην ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων» και υπογραμμίζοντας ότι «η εκθετική αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών αποτυπώνει το μέγεθος της διευκόλυνσης στην καθημερινότητα όλων μας. Συνεχίζουμε ψηφιακά, με τον πολίτη στο επίκεντρο».

Πρωτιά για άυλες συνταγές και άυλα παραπεμπτικά

Να αναφέρουμε, πάντως, ότι στις προτιμήσεις των πολιτών παραμένουν οι άυλες συνταγές και τα άυλα παραπεμπτικά που αγγίζουν 4.710.413 και 2.434.972 αντίστοιχα, ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία μέσα σε έναν μόνο μήνα και η ενεργοποίηση άυλης συνταγογράφησης καταγράφει μεγάλα νούμερα (68.421).

Όσον αφορά στα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 338.598, έπονται τα πιστοποιητικά γέννησης που αγγίζουν τις 96.657, ακολουθούν τα αντίγραφα ποινικού μητρώου (45.523) και, τέλος, οι πιστοποιητικές πράξεις γέννησης, οι οποίες σε έναν μήνα (Μάρτιο 2023) έφτασαν τις 38.202.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ποια είναι η επίλεκτη υπηρεσία της Ρωσίας που φέρεται να στρατολόγησε για κατασκοπεία τον 59χρονο ελαιοχρωματιστή στην Αλεξανδρούπολη - Εξετάζεται ενδεχόμενο δολιοφθοράς
Η αλλαγή λιμανιού για αμερικανικό πλοίο, μια μέρα πριν τη σύλληψη του ελαιοχρωματιστή που ενισχύει το σενάριο της δολιοφθοράς
Αλεξανδρούπολη: Ποια είναι η επίλεκτη ρωσική υπηρεσία που φέρεται να στρατολόγησε για κατασκοπεία τον 59χρονο ελαιοχρωματιστή
Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε τάξη δημοτικού σχολείου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας – Είχαν γίνει εργασίες συντήρησης μέσα στο Πάσχα
Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής - Οι δάσκαλοι αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο κτίριο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγρασία
Κατάρρευση οροφής σε σχολείο στα Φιλιατρά 3