Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει ψυχιατρικό νόσημα που να μειώνει τον καταλογισμό για τις πράξεις της»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει ψυχιατρικό νόσημα που να μειώνει τον καταλογισμό για τις πράξεις της»

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των αιφνίδιων και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα, αφού δεν πείστηκαν από τα όσα είπε στην απολογία της για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, αλλά και για το αν μπορούσε κάποιο ψυχιατρικό νόσημα να «ελαφρύνει» τη θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε στο MEGA ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου. «Είναι ζήτημα το αν μπορούν να αντληθούν στοιχεία μετά από τόσα χρόνια για τα άλλα δύο παιδιά» είπε – μεταξύ άλλων – σχετικά με τις έρευνες των Αρχών. 

«Σαν νομικοί δεν μπορούμε να περιφρονήσουμε το τεκμήριο αθωότητας. Αναφέρομαι στις σκηνές κατά την προσαγωγή της κατηγορουμένης στον ανακριτή. Ήδη αυτή την υπόθεση την έχουν εκτιμήσει και αναλύσει 4 θεσμικοί φορείς της δίωξης και τη δικαιοσύνης. Όλα αυτά συνιστούν ένα προσωρινό τεκμήριο ισχυρών ενδείξεων ενοχής. Αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Νομίζω όμως ότι πρέπει να ακουστεί ότι το τεκμήριο αθωότητας δεν πρέπει να περιφρονείται. Ο μαζικός προπηλακισμός της κατηγορουμένης μου αφήνει στενάχωρη εντύπωση, αλλά και το ότι κανείς από το περιβάλλον της δεν έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας», σημείωσε ο Σπύρος Δημητρίου.

Και πρόσθεσε: «Γίνεται έρευνα για άλλα περίεργα περιστατικά που έχουν γίνει στον κύκλο της κατηγορουμένης και αν έχει εμπλοκή. Ο τομέας της ψυχιατρικής θα μας απασχολήσει σε αυτή την υπόθεση, ωστόσο αν αποδειχθεί ότι έχει διαπράξει τα εγκλήματα, δεν νομίζω ότι υπάρχει νόσημα που της μειώνει τον καταλογισμό για τις πράξεις της».

«Είναι ζήτημα το αν μπορούν να αντληθούν στοιχεία μετά από τόσα χρόνια για τα άλλα δύο παιδιά. Δεν πιστεύω ότι οι γιατροί δεν υποψιάστηκαν κάτι. Τώρα μιλάμε όλοι γιατί η υπόθεση έχει λάβει δημοσιότητα. Σε μια μικρή πόλη φανταστείτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος θα πάρει την ευθύνη να καταγγείλει τέτοιου είδους περιστατικά;», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Δεν είναι άρρωστη, έχει συγκεκριμένη διαταραχή»

Στα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και στην στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέρθηκε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (05.04.2022) στο MEGA. «Είναι μία υπόθεση σε εξέλιξη, με κίνητρα οικονομικά, το κίνητρο της επαναφοράς του παιδιού. Αυτά αποτελούν αφορμές και όχι κίνητρα» σημείωσε. 

Και πρόσθεσε: «Εάν στηριχθούμε σε αυτά τότε δίνουμε το μήνυμα ότι εάν έχετε κάποιο τέτοιο κίνητρο, σκοτώστε. Άλλο οι αφορμές και τα κίνητρα και άλλο η αιτία που βρίσκεται στην προσωπικότητα», τόνισε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

Δεν είναι σχιζοφρένεια αυτό που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο άρρωστος, ο χρόνια ψυχωτικός, που παίρνει κανονικά τα φάρμακά του είναι ένας άνθρωπος πο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και μπορεί να εργαστεί. Δεν θα  συγκρίνουμε τον δολοφόνο με τον χρόνιο ψυχωτικό που δίνει την πάλη του για να κρατηθεί στη ζωή. Έχει πλήρη συνείδηση των πράξεών της. Βλέπουμε μία άνεση, μία λογική. Η στάση του Μάνου Δασκαλάκη είναι περίεργη. Είπε: «που την βρήκε την κεταμίνη;», που σημαίνει ότι την έδωσε στεγνά. Όλες οι προσωπικότητες χτίζονται από μικρές ηλικίες. Η Πισπιρίγκου είπε ότι είναι μάνα τριών παιδιών και ο Δασκαλάκης «θέλω να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Αναρωτιέμαι, τώρα το θυμήθηκαν;». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις