Δευτέρα, 22 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «’Ηθελα να την έχω προστατευμένη» είπε για την Τζωρτζίνα στην απολογία της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «’Ηθελα να την έχω προστατευμένη» είπε για την Τζωρτζίνα στην απολογία της

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη άρχισε την απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναφερόμενη στα όσα έλαβαν χώρα στο Καραμανδάνειο, πριν την εισαγωγή και κατά την διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο. 

Η κατηγορούμενη περιέγραψε πως εκείνη την ημέρα υπήρχε ένας τσακωμός με τον Μάνο Δασκαλάκη και είχε πάει στο σπίτι της μητέρα της. «Εκείνη την ημέρα υπήρχε ένας τσακωμός με τον εν διαστάσει σύζυγο μου. Είχα πάει στο σπίτι της μητέρας μου» είπε η κατηγορούμενη περιγράφοντας πως είπε στην Τζωρτζίνα ότι ήταν και πάλι έγκυος. «Μόλις της ανακοίνωσα ότι θα κάνω παιδάκι πετάχθηκε πάνω και μου είπε «μαμά σε ευχαριστώ σε αγαπώ». Ήταν πολύ χαρούμενη» είπε η κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια περιέγραψε το περιστατικό τα ξημερώματα το οποίο οδήγησε στο να πάνε στο Καραμανδάνειο. «Η Τζωρτζίνα κοντά στο θάνατο της Ίριδας παραπονιόταν για την κοιλιά της. Ξαπλώσαμε, κοιμηθήκαμε, η νύχτα ήταν ήρεμη…Γύρω στις 6:30 (είναι τόσα πολλά γεγονότα μπορεί να μην θυμάμαι καλά) την ένιωσα δίπλα μου, δεν μπορώ να εξηγήσω, αυτό το τίναγμα, ανατινάχθηκε στο κρεβάτι, όπως νιώθουνε εμείς πως πάμε να πέσουμε. Σηκώθηκα την σκούντησα, μου λέει «τι σου συμβαίνει τι έπαθες», της λέω «επειδή έτρεμες, σηκώθηκα να πάρω νερό, λέω στη Δημητρα «το παιδί πετάχθηκε στο ύπνο». Λίγο μετά μου λέει  «Γιατί τρέμω;», τρομαγμένη, το πάνω χείλος ήταν κόκκινο. Της λέω Τζωρτζίνα, τι συμβαίνει, μου λέει «κάτι έχω τρέμω», ότι είδε ένα όνειρο. Της λέω της Δήμητρας, το παιδί ξύπνησε τρέμει. Πήγε η Δήμητρα της λέει «τι έπαθες;» είδα όνειρο, τη μαμά, μπαμπά, πονάει η κοιλιά μου, εδώ (στο μπράτσο δείχνει η κατηγορούμενη) σαν να έχω βόμβα στην πλάτη» περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της.

Όπως είπε η κατηγορούμενη, ενώ γενικά η Τζωρτζίνα φοβόταν τους γιατρούς εκείνη την ημέρα ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Όταν έχεις χάσεις δύο παιιδά και ένα βηχαλάκι να έχει το παιδί σου, είναι κατευθείαν γιατρός. Μέσα μου δεν το διαπραγματευόμουν. Ήταν ο απόλυτος φόβος. Πρόσεχε μην πέσεις, μην τρέξεις, μην πάθεις κάτι. Ήθελα να την έχω υπερπροστατευμένη. Πιστεψα ότι όλο αυτό δημιουργηθεί από το όνειρο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό αυτό που συνέβη» περιέγραψε η κατηγορούμενη. 

«Η Ίριδα δεν ήθελε να αναπληρώσει το κενό της Μαλένας»

Όπως είπε η κατηγορούμενη αφού πλέον βρίσκοταν στο Καραμανδάνειο, μετά από εξετάσεις οι γιατροί  κατέληξαν ότι «το παιδί δεν έχει κάτι και θεωρούν ότι είναι κάτι ψυχολογικό λόγω όλων αυτών που έχει ζήσει. «Σας είπα ότι έζησε άσχημα πράγματα. Το παιδί δεν εκφράστηκε τότε. Πίστεψα ότι η σωματοποίηση όλο αυτό, που δεν εκφράστηκε, δεν έκλαψε, δεν την άγγιξε καθόλου, ήταν πολύ περίεργο αυτό για εμάς. Στο σχολείο είχε μιλήσει με την παιδοψυχολόγο και είχε πει πως μέσα στο κεφαλάκι της ήθελε επίμονα να κάνει αδελφάκι. Ο Μάνος ήταν εντελώς αρνητικός τότε, αλλά μετά άλλαξε γνώμη. Αν ξαφνικά χάνεις το παιδί σου, το ένα χέρι σου στη βόλτα είναι κενό, παθαίνεις σοκ. Η Ίριδα δεν ήθελε να αναπληρώσει το κενό της Μαλένας, αλλά ήθελε πάλι τη χαρά της ζωής. Όταν το σπίτι είχε αυτό το πένθος αυτή τη μαυρίλα, η Ίριδα που πήρε το όνομα της από το ουράνιο τόξο γιατί έφερε τη χαρά στο σπίτι μας. Μετά όμως έσβησαν τα χρώματα της Ίριδας. Όμως είχα δυο ιατροδικαστικές μου έλεγαν ότι πέθαναν για άλλους λόγους. Δεν υπήρχε υποψία κατηγορίας» τόνισε η κατηγορούμενη.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις