Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σαββατόβραδο με… χαμό και συνωστισμό για ποτό στην Αθήνα

Σαββατόβραδο με… χαμό και συνωστισμό για ποτό στην Αθήνα

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτράπηκαν ξανά από το Σάββατο (03.04.2021) αλλά κάποιοι δεν αρκέστηκαν στην βόλτα στην παραλία. Θέλησαν και ποτάκι στο κέντρο της Αθήνας.

Κι άλλες εικόνες που αποτυπώνουν τη λεγόμενη «κούραση των πολιτών». Εκείνων που με κάθε ευκαιρία βγαίνουν για να πάρουν ένα ποτό στο χέρι και να καθίσουν με τους φίλους τους να το πιούν. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που επίσης έχουν κουραστεί, αλλά για ποτό δεν βγαίνουν. Εικόνες από την Αθήνα ένα βράδυ Σαββάτου.

Click4more Κορονο-πάρτι παντού στη Θεσσαλονίκη – Ποτό για… 150 άτομα στην Καρόλου Ντηλ

Την ημέρα που η χώρα κατέγραψε 3.232 κρούσματα, 70 θανάτους και 755 διασωληνωμένους, που τα σχεδόν τα μισά (1.525) από τα κρούσματα αυτά ήταν στην Αττική, οι δρόμοι της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου θύμιζαν (ξανά)… 2019.

Σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους στου Ψυρρή, εκατοντάδες κόσμου έχει μαζευτεί έξω από μαγαζί που δίνει ποτά take away. Παίρνουν το ποτό αλλά μένουν εκεί. Συζητάνε, γελάνε, μιλάνε. Φυσιολογικά πράγματα, ναι, αλλά δυστυχώς σε καιρό πανδημίας με μέτρα.

Κάποιοι φορούν μάσκα, κάποιοι όχι. Με τόσο συνωστισμό ίσως λίγη σημασία έχει.

Δεν ήταν βέβαια μόνο εκεί που κόσμος βρέθηκε για να πάρει «ποτό στο χέρι». Ήταν και σε πολλούς άλλους δρόμους της Αθήνας. Σε πεζοδρόμους της πρωτεύουσας όπου νεαροί μαζεύονται για ποτό.

Και τα περιπολικά έκαναν την εμφάνισή τους και αστυνομικοί με τις ντουντούκες βγήκαν στο δρόμο για να… ζητήσουν από τον κόσμο να διαλυθεί. Αλλά μάλλον δεν εισακούστηκαν.

Η… «καλή βραδιά» είχε «φανεί» από νωρίς.

Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, ας πούμε, ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το απόγευμα.

Στην Πειραϊκή, δε, ο δρόμος ήταν μποτιλιαρισμένος το απόγευμα του Σαββάτου…

Και στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, για να “διαλυθεί” το πλήθος στη διασταύρωση των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως, όπου περίπου 150 άνθρωποι έπιναν ατάραχοι τα… “take away” ποτά τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις