Ελλάδα

Σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία τα όργανα του 12χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο

Μετά τη γενναία απόφαση των γονιών του 12χρονου, ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη λήψη των κερατοειδών, του ήπατος, των νεφρών, του παγκρέατος, της καρδιάς και των πνευμόνων

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (17.06.2025) αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία για τη λήψη οργάνων από τον 12χρονο από την Αλβανία. Είναι το ένα από τα δύο αγόρια που χάθηκαν στον ποταμό Άραχθο στην Άρτα όπου είχαν πάει για μπάνιο.

Η διαδικασία της λήψης των οργάνων του 12χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του μετά τη μοιραία βουτιά στον Άραχθο Άρτας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο άτυχος μαθητής άφησε την τελευταία του πνοή μετά τα όσα συνέβησαν στον ποταμό, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο της Άρτας και στη ΜΕΘ παίδων και εφήβων, του ΠΓΝΠ της Πάτρας.

Μετά την απόφαση των γονιών του 12χρονου να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη λήψη των κερατοειδών, του ήπατος, των νεφρών, του παγκρέατος, της καρδιάς και των πνευμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όργανα του 12χρονου αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Γερμανία.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής της ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μία αλλοδαπή οικογένεια δωρίζει απλόχερα τα όργανα του παιδιού της σε εμάς, στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα (16.06.2025) έγινε στην Άρτα η κηδεία του 14χρονου αγοριού, που επίσης έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να σώσει τον φίλο του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
5
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά