Ελλάδα

Πυροσβεστική: 157 πυρκαγιές τις τελευταίες τρεις ημέρες – Σε ετοιμότητα για φωτιές από κεραυνούς

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιών από κεραυνούς ιδιαίτερα αυτή την αυτή την εβδομάδα λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.

Συνολικά 157 δασικές πυρκαγιές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα και οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας τις τελευταίες 3 ημέρες σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 54 το τελευταίο 24ωρο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την διάρκεια ενημέρωσης για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ προσέθεσε ότι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς, όπως τόνισε, οι καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές.

Σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο τριήμερο, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το Σάββατο το μεσημέρι, στη “δύσκολη” πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, με σημείο έναρξης ακριβώς στα όρια των τελευταίων κατοικιών με την δασική έκταση, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Όσον αφορά την σημερινή πυρκαγιά στην περιοχή της Αρτέμιδας ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, είπε ότι ήταν μία νέα παρόμοια πυρκαγιά, στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης που εκδηλώθηκε στις 12:22, κι επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο με την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων, η αυτή η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα μίας ώρας, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές», σημείωσε.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου ο κ. Αρτοποιός είπε ότι σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε και προσέθεσε ότι «οι πολυάριθμες καταιγίδες συνοδεύονται από χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές και πήραν διαστάσεις όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 και σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε». Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με την συνδρομή υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 «Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού. Είναι αυτονόητο ότι, όσο προχωράμε στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου οι πυρκαγιές θα γίνουν περισσότερες και πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους. Για το λόγο αυτό, θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε μοντέλο για συμμετοχή σε συμμορία ληστών που χτυπούσε βενζινάδικα στην Αττική
Το 33χρονο σήμερα μοντέλο πριν λίγα χρόνια είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς ωστόσο δεν κατάφερε να διακριθεί ενώ στη συμμορία συμμετείχε και άλλη μία γυναίκα, η οποία είχε ενεργό μέρος στη ληστεία
Το μοντέλο
Πύργος: 16χρονος άρπαξε το αυτοκίνητο της μητέρας του – Προσπάθησε να εμβολίσει περιπολικά μετά από καταδίωξη
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το αυτοκίνητο εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών, αλλάζοντας συνεχώς κατεύθυνση και αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες, με επικίνδυνους ελιγμούς
Περιπολικό
Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Ανοιχτοί δρόμοι σε δυτική Ελλάδα και Λάρισα, παραμένουν στα μπλόκα
Αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αναμένεται να βρεθούν σήμερα ενώπιων Εισαγγελέα ζητώντας να μάθουν ποιοι έσκασαν τα λάστιχα στα τρακτέρ τους
Μπλόκα αγροτών
Δίχως τέλος το θρίλερ με τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη Βάρη και έδωσε φωτογραφίες στην αστυνομία
Η συγκεκριμένη κοπέλα φέρεται να επισκέφθηκε το κατάστημα δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα με τον ιδιοκτήτη καφέ να την βγάζει φωτογραφίες και να τις παραδίδει στην αστυνομία
Η κοπέλα που πήγε στο καφέ στη Βάρη