Ελλάδα

Σεισμοί στις Κυκλάδες: Η Ίος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Θα ισχύσει έως και τις 14 Μαρτίου 2025

Μετά την Αμοργό, την Ανάφη και τον δήμο Θήρας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε και η Ίος λόγω των έντονων σεισμικών δονήσεων. 

Η κήρυξη του νησιού των Κυκλάδων, έγινε κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει έως και τις 14 Μαρτίου 2025.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας , Β. Παπαγεωργίου αποφάσισε:

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιητών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης και για έναν μήνα δηλαδή έως και 14 Μαρτίου 2025. «Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της 10χρονης στον Ασπρόπυργο - «Παθολογικά δεν είχε τίποτα, να μας πουν οι δάσκαλοι τι συνέβη» λένε συγγενείς του κοριτσιού
Το κοριτσάκι δεν συμμετείχε σε κάποια άσκηση, αλλά περπατούσε στο χώρο μπροστά στην μπασκέτα και ξαφνικά κατέρρευσε κατέθεσε ο γυμναστής - Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση
Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της 10χρονης – «Να μας πουν οι δάσκαλοι τι συνέβη» λένε συγγενείς του κοριτσιού
12
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Απανθρακώθηκαν μάνα και γιος μετά από φωτιά σε σπίτι – Ο άλλος γιος πήδηξε από την ταράτσα, τι εξετάζουν οι αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες φέρεται να αντίκρισαν τον 60χρονο κατάκοιτο γιο νεκρό με μία νάιλον σακούλα να καλύπτει όλο του το κεφάλι!
Φωτιά με δύο νεκρούς στον Μασταμπά Ηρακλείου Κρήτης
7