Ελλάδα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ και πάλι μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 00:49 σήμερα στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις περιοχές του Παλαικάστρου της Ζάκρου Σητείας και του Μακρύ Γιαλού, καθώς και στα νοτιανατολικά παράλια της Κρήτης.

Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 422 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου και 49 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας, ενώ το εστιακό βάθος της ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν άλλες έξι σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 2,5 έως και 3,1 βαθμών Ρίχτερ σε διάστημα μισής ώρας από εκείνη της 00:49, και πάλι στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στον Πειραιά: Καρέ καρέ οι στιγμές αγωνίας για να σωθεί η 13χρονη μαθήτρια που πνίγηκε στο ειδικό σχολείο
Στο βίντεο που παρουσιάζει το newsit.gr, μια μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ θα μπει ανάποδα στην οδό Παλαμηδίου ενώ μία μηχανή του ΕΚΑΒ και ένα ασθενοφόρο καταφτάνουν στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα
Η 13χρονη που έχασε τη ζωή της στο ειδικό σχολείο στον Πειραιά
Η μαγεία των Χριστουγέννων φτάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την άφιξη των εντυπωσιακών χριστουγεννιάτικων δέντρων τους
Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας υποδέχθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών προετοιμασιών στους δημόσιους χώρους
Χριστουγεννιάτικο δέντρο