Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές λέει ο δήμαρχος Καρύστου – Κλειστά σχολεία σήμερα σε Κάρυστο και Κύμη – Αλιβέρι

Σεισμός στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές λέει ο δήμαρχος Καρύστου – Κλειστά σχολεία σήμερα σε Κάρυστο και Κύμη – Αλιβέρι

Στο ρυθμό του Εγκέλαδου χορεύει από το πρωί η Εύβοια, καθώς οι κάτοικοι ξύπνησαν από τον ισχυρό σεισμό 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29.11) και έκτοτε έχει ακολουθήσει πλήθος σεισμών. Νωρίτερα, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Καρύστο, ενώ έγινε γνωστό ότι ούτε τα σχολεία στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου θα ανοίξουν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας του σεισμού και των διαρκών μετασεισμών τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Κάρυστο, Κύμη και Αλιβέρι στην Εύβοια.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μίλησε στο newsit.gr λέγοντας πως υπάρχουν μετασεισμοί αλλά και προσεισμοί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές: «Ο μεγάλος σεισμός 4,8 Ρίχτερ ήταν πάρα πολύ αισθητός αλλά είχαμε και προσεισμούς και έχουμε και μετασεισμούς. Για αυτό και έκλεισα τα σχολεία σε όλο το δήμο Καρύστου για προληπτικούς λόγους. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάτι από θέμα ζημιών αλλά είναι ακόμη πρωί. Είμαστε σε επικοινωνία με τους επιστήμονες. Το αντιμετωπίζουμε χωρίς να δημιουργούμε πανικό».

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τα σχολεία δεν θα ανοίξουν με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά. 

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και προς το παρόν δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος.

Σημειώνεται πως από το πρωί έχουν ακολουθήσει μετασεισμοί ακόμα και πάνω από 4 Ρίχτερ.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις