Ελλάδα

Σεισμός στην Κόρινθο: Ακολούθησαν μετασεισμοί – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κόρινθο, καθώς σημειώθηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ. Της πρώτης σεισμικής δόνησης ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης ισχύος που έφτασαν μέχρι τα 2,9 Ρίχτερ, χωρίς ωστόσο να εμπνέουν ανησυχία στους σεισμολόγους.

Ο σεισμός στην Κόρινθο έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται πως ο αρχικός σεισμός στην Κόρινθο είχε ένταση 4,1 Ρίχτερ, το εστιακό βάθος ήταν στα 14,1 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα ανατολικά της Κορίνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Γεράσιμος Χουλιάρας: Επιφανειακός ο σεισμός

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρθηκε στον σεισμό μιλώντας για μια επιφανειακή σεισμική δόνηση: «Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βάθος 14,5 χιλιομέτρων».

 

Μάλιστα, ο Γεράσιμος Χουλιάρας παρουσίασε την ανάλυση του σεισμού μέσα από έναν νέο μηχανισμό: «Ο αποψινός σεισμός από το νέο σύστημα αυτόματης επίλυσης εστιακού μηχανισμού που αναπτύξαμε στο ΕΑΑ-Γεωδυναμικό ινστιτούτο και σύντομα θα είναι επιχειρησιακό».

 

Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Για επιφανειακό σεισμό έκανε λόγο και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος με δική του ανάρτηση στο Facebook: «ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Πάτρα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το σπίτι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της
Πάτρα
Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Βίντεο από τις τελευταίες εργασίες – Έκλεισε η Βασιλέως Κωνσταντίνου
Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας - Οι κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην κλασική διαδρομή
Τελευταίες εργασίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο