Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Πεντο-ζάλη(ς) Ρίχτερ!

- "Χόρεψε"… πεντοζάλη από Ρίχτερ η Κρήτη αργά το βράδυ του Σαββάτου
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ έξω από την Ιεράπετρα έγινε αισθητός σε όλο το νησί
- Ακολούθησαν τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί, πάνω από 3,5 Ρίχτερ
- Βγήκαν στο δρόμο οι κάτοικοι του Ηρακλείου
- Είχε μεγάλη διάρκεια η σεισμική δόνηση

Αναστατώθηκαν σαββατιάτικο οι κάτοικοι της Κρήτης! Ήταν περίπου 23:30 το βράδυ του Σαββάτου (15/07.2017) όταν ο Εγκέλαδος “επισκέφτηκε” το νησί και χτύπησε λίγο έξω από την Ιεράπετρα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Ο σεισμός, 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 63,7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ηρακλείου και Ιεράπετρας στη θαλάσσια περιοχή νότια του Τσούτσουρα, και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στον συγκεκριμένο νομό όσο και σε όλους τους υπόλοιπους!

       —–> Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα! Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός από τους κατοίκους και είχε μεγάλη διάρκεια.

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμού. Ο ένας στις 23:46 μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, κοντά στο επίκεντρο του κύριου σεισμού, ένας ακόμα στις 24:04 επίσης 3,5 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο σημείο, ένας τρίτος στις 24:06 κοντά στο Ρέθυμνο επίσης μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, και ο τέταρτος, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 24:14 ξανά κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού!

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ούτε και κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Με πληροφορίες και από: ekriti.gr, neakriti.gr, cretalive.gr, flashnews.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερά Χριστούγεννα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 και στην Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Θεσσαλονίκη: «Ο γιος μου δεν φαίνεται στο βίντεο» λέει η μητέρα ενός από τα 6 άτομα που κατονόμασε για τον ομαδικό βιασμό της η 13χρονη
Το θέμα, όμως, είναι αν το συγκεκριμένο παιδί ήταν εκείνο που κατέγραφε τις εικόνες φρίκης από το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τις «ανέβαζε» στο διαδίκτυο
Θλιμμένη γυναίκα
11