Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: «Περιμένουμε ισχυρό μετασεισμό ίσως 5,5 Ρίχτερ» λέει ο Χουλιάρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο σεισμός 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη στις 12:24 το μεσημέρι της Τρίτης (12.10.2021) ήταν ο κύριος, εκτιμά ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χουλιάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να το βεβαιώσουμε με έναν ισχυρό μετασεισμό στην Κρήτη τις επόμενες μέρες αν είναι ο κύριος σεισμός… Φαίνεται ότι εκεί είμαστε». 

«Στο Αρκαλοχώρι μετά τον 5,8 αμέσως είχαμε 5,3, θα περιμένουμε μετά τον 6,3 έναν 5 με 5,5 Ρίχτερ, αλλά δε θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς η περιοχή είναι υποθαλάσσια, ενώ ήδη καταγράφουμε μικρότερους σεισμούς» ξεκαθάρισε, ζητώντας να δοθεί έμφαση στο Αρκαλοχώρι και τους κατοίκους του. 

«Δεν υπάρχει σύνδεση του σεισμού στο Αρκαλοχώρι και του σημερινού σεισμού», διευκρίνισε επίσης ο σεισμολόγος, κάτι που τονίζουν όλοι οι επιστήμονες. Όπως είπε, η πρώτη άποψη είναι πως δεν υπάρχει σύνδεση, καθώς είναι διαφορετικά τα ρήγματα, δυο διαφορετικές ταυτόχρονες πηγές αλλά είναι και μακρινή η απόσταση των δύο επίκεντρων. 

Όσον αφορά την προειδοποίηση για τσουνάμι έκανε λόγο για τυπική διαδικασία. «Όταν το επίκεντρο ενός σεισμού είναι πάνω από 5,5 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο το Γεωδυναμικό εκδίδει αυτόματα προειδοποίηση για τσουνάμι, δεν έχουμε παρακολουθήσει τίποτα ανησυχητικό, πρέπει να δούμε λίγες ώρες να δούμε πώς εξελίσσεται». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Που θα τα «ρίξουν» οι γιατροί για την υπόθεση Μαζωνάκη - Τα μοιραία 90 λεπτά μετά την ανακοπή και ο διαγραμμένος φάκελος
«Οι αντιφάσεις οφείλονται στον πανικό της στιγμής» θα πει η γιατρός ενώ ο σύζυγός της θα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς την στιγμή της ανακοπής είχε ραντεβού με άλλους πελάτες
Γιώργος Μαζωνάκης
7
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη στην κλινική - Οι αντιφάσεις και οι καταθέσεις που «καίνε» τους γιατρούς
Η κρίσιμη μιάμιση ώρα που παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις του συνδεδεμένος στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, η απόκρυψη στοιχείων από τους γιατρούς και οι καταθέσεις των εργαζομένων που τους «έκαψαν»
Γιώργος Μαζωνάκης
Σε «λαϊκή αγρυπνία» η σορός του Γιώργου Μαζωνάκη την Κυριακή, σε κλειστό κύκλο η κηδεία του - Η ανακοίνωση της οικογένειας
Όπως αναφέρει η οικογένεια, η «λαϊκή αγρύπνια» θα γίνει ως απότιση φόρου τιμής και αγάπης, στις 19.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας
μαζωνακης 38