Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες

Η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας μετά το φονικό σεισμό και στέλνει και πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στην γειτονική χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στον λαό της Τουρκίας που δοκιμάζεται από τους καταστροφικούς σεισμούς και ανταποκρίνεται στο αίτημα των τουρκικών αρχών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Το ΥΠΕΞ ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό σήμερα, Τετάρτη (15.2.2023), αναμένεται «να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά (Car Terminal – G2) με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρέττας το πλοίο M/V Neptune Okeanis με ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία».

Το ανθρωπιστικό υλικό αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσαν Δήμοι, Περιφέρειες και φορείς της χώρας. Ειδικότερα, τέσσερα φορτηγά μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 250 κυβικών μέτρων όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα τα οποία ζήτησαν, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές αρχές.

Το πλοίο προσέφερε αφιλοκερδώς η ναυτιλιακή εταιρεία της Μελίνας Τραυλού

Το ΥΠΕΞ τόνισε ότι το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία «προσφέρεται αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού» και ότι «το πλοίο θα τροποποιήσει την προγραμματισμένη του πορεία προκειμένου να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρέττας».

«Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για την παροχή βοήθειας, καθώς από την πρώτη στιγμή μετέβησαν Έλληνες διασώστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας ανεδείχθη και από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια», ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
Νεαρός έβαλε το πίτμπουλ του να επιτεθεί σε 30χρονο για να τον ληστέψει στην Ομόνοια - «Με έριξε κάτω και το σκυλί με δάγκωνε»
Ο δράστης όταν εντόπισε τον 30χρονο ξεκίνησε να τον γρονθκοπεί, ενώ την ώρα που το θύμα ζήτησε βοήθεια εκείνος έδωσε εντολή στο σκυλί να επιτεθεί
Σκύλος
8