Ελλάδα

ΣΕΤΕ: Στα 19,5 εκατ. θα ανέλθουν οι διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα

Σε αναθεώρηση των στόχων, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσων και των εσόδων, προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για τον μήνα Αύγουστο.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ, συνεχίστηκε η εντυπωσιακή αύξηση και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, καταγράφοντας αύξηση 13,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013. Σε επίπεδο οκταμήνου, η αύξηση αγγίζει το 15,8%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Πλέον, για το 2014, οι διεθνείς αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 19,5 εκατομμύρια (προηγούμενη εκτίμηση, 19 εκατομμύρια), συνολικά 21,5 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας. Τα άμεσα έσοδα υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στα 13,5 δισ. ευρώ (προηγούμενη εκτίμηση, 13 δισ. ευρώ) συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας.

Ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, εκτιμάται ότι θα είναι η συνεισφορά του τουρισμού στην ενίσχυση άλλων τομέων της οικονομίας, όπως η γεωργική παραγωγή, η μεταποίηση και το εμπόριο, αλλά και στην απασχόληση, με τη δημιουργία 80.000 έως 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με την παράλληλη υποστήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται πως οι στόχοι θα επιτευχθούν, παρά τις απώλειες τουριστικών εσόδων για το τρέχον έτος, λόγω της κρίσης σε Ρωσία και Ουκρανία, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ, οι αναφερόμενοι στόχοι επιτυγχάνονται 2- 3 χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο, βάσει του «Οδικού Χάρτη 2021» για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας άνω του 0,6% για το 2014.

Ωστόσο και με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο ΣΕΤΕ, επισημαίνει ότι η εξαιρετικά θετική εικόνα της φετινής περιόδου επισκιάζεται από μια σειρά αναδυόμενων κινδύνων που ενδέχεται να ανακόψουν τη δυναμική της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού το 2015.

Στους κινδύνους αυτούς συγκαταλέγονται η επιδείνωση της ρωσο- ουκρανικής κρίσης, οι πολλαπλές εστίες ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή, η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης της ευρωζώνης, αλλά και η διατήρηση του ευρώ σε μη ανταγωνιστικά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύξηση στις πληρότητες πέτυχαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Μέχρι τέλη Μαΐου είχαν ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. οι τουρίστες στην Ελλάδα

Αύξηση 17,1% στις διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους

Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός για το 2014

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ανακριβή τα δημοσιεύματα για συλλήψεις εκπαιδευτικών σε σχολείο στη Νέα Ιωνία – Προϊόν AI οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν
«Οι αναφορές περί συλλήψεων, χρήσης χειροπέδων ή εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος εκπαιδευτικών είναι απολύτως ανακριβείς και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Περιπολικό
«Έρχεται κρύο με επιλεκτικές και ασθενείς χιονοπτώσεις» - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου και τα «καρφιά» εναντίων μετεωρολόγων
«Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 8-10 βαθμούς, με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 7–8 μποφόρ, αλλά χωρίς δυναμικά επεισόδια χιονοπτώσεων»
καιρός
Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε η 24χρονη που έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - 0,41 έδειξε η μέτρηση αλκοόλ
Έτσι εκτός την ποινή που θα της επιβάλλει το δικαστήριο, θα της επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες και ακινητοποίηση του οχήματός της
Η στιγμή που έχει φτάσει το ασθενοφόρο