Ελλάδα

Σκοπιανό: Από μια κλωστή κρέμεται η συμφωνία – Χωρίς δηλώσεις έληξε η συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ

Η πολύωρη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβιτή του ΟΗΕ στο Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς έληξε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση για το όνομα κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή, αλλά είναι σαφής και η πρόθεση των δυο πλευρών να μείνει ζωντανή. Το γεγονός ότι Κοτσιάς και Ντιμιτροφ δεν έκαναν την παραμικρή δήλωση δείχνει ότι το Σκοπιανό έχει μπει σε μια κρίσιμη φάση. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα το απόγευμα, ωστόσο φαίνεται ότι η προσέγγιση είναι δύσκολη. Πλέον και αφού “κάηκε” το Ίλιντεν φαίνεται ότι υπάρχει πισωγύρισμα. Απ’ την πλευρά Νίμιτς υπάρχει προτίμηση στο Nova, ενώ η ελληνική πλευρά μάλλον προκρίνει το Gorna πλάι στο όνομα Μακεδονία.
Αυτή τη στιγμή δεν συζητείται καν το ενδεχόμενο νέα συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ, καθώς το πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις δεν δίνει κανένα νόημα σε μια τέτοια συνάντηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση – «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή
Συνεργάτης του Γιώργου Μαζωνάκη υποστηρίζει ότι «όλα αυτά που λέει ο τραγουδιστής είναι ψέματα, η συνεργασία ήταν μια χαρά»
τραγουδιστής
Το ινστιτούτο και η απάτη πίσω από την κβαντική φυσική του 54χρονου ερευνητή που θα εντόπιζε τον αγνοούμενο γιατρό στην Κρήτη
Επικαλούμενος την διευθυντική του θέση σε επιστημονικό ινστιτούτο του εξωτερικού που δραστηριοποιείται σε πέντε διαφορετικούς κλάδους έπειθε τα θύματά του
Η απάτη του 54χρονου στους γονείς του 33χρονου γιατρού που αγνοείται