Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Τα ανέμελα μαθητικά του χρόνια και οι «αποκαλύψεις»

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εισέβαλε ξαφνικά στα σπίτια μας και κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων των Ελλήνων. Πάντα μετρημένος έγινε ο στρατηγός στη μάχη κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Έχει καταφέρει δίχως ο ίδιος βέβαια να το επιδιώξει, να αποκτήσει τη δημοφιλία ενός σταρ, καθώς όλοι μιλάνε γι’αυτόν. Για πρώτη φορά, ωστόσο, έρχονται στο φως σπάνιες μαρτυρίες και φωτογραφίες από τα μαθητικά χρόνια του Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ηταν πάντα αθόρυβος και εργάτης», λέει στην κάμερα του Star η συμμαθήτριά του  Ευγενία Χριστιανούδη και συμπληρώνει κάνοντας αποκαλύψεις «Δεν ήταν ούτε ο φασαριόζος, ούτε ο εξυπνάκιας, ούτε το σαΐνι, ούτε και ο απουσιολόγος. Θυμάμαι την απορία των δασκάλων που δεν καταλάβαιναν πώς γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή ένα παιδί που δεν ακούγεται ποτέ, να ξέρει τόσο καλά το μάθημα. Στην πέμπτη δημοτικού είχε βρει το θάρρος να μου πει να τα φτιάξουμε.  Όλα τα παιδιά κάναμε παρέα εκείνη την εποχή με τον Σωτήρη. Πηγαίναμε στη Φωκιόνος, κάναμε πάρτι, παίζαμε μπουγέλα και πηγαίναμε εκδρομές με το σχολείο. Είμαστε περήφανοι και τυχεροί και ελπίζω να συνεχίσει στον καλό δρόμο που είναι».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φοίτησε στο 110ο δημοτικό σχολείο στη Φωκίωνος Νέγρη, αμέσως μόλις γύρισε από την Αυστραλία σε ηλικία 6 ετών. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει σε ελληνικό σχολείο.

Ο γιος του Παναγιώτη και της Φωτεινής από το Νεοχώρι Αρκαδίας βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη και έπαιρνε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Κατάφερε να ξεχωρίσει στο Harvard και να κάνει μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Οι έπαινοι για το έργο του είναι συνεχείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Ένας γιατρός περιγράφει την εμπειρία του για τον Ψηφιακό Βοηθό Γιατρού - Τι είναι, πως χρησιμοποιείται και πώς μπορεί να βοηθήσει ασθενή και γιατρό ως προς τη διάγνωση
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - «Ζόρικη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο
Την Κυριακή αναμένεται η κακοκαιρία να επηρεάσει όλη τη χώρα, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, με φαινόμενα που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα
Βροχή στην Αθήνα
Στο μικροσκόπιο οι 6 φάκελοι αδειοδότησης του εργοστασίου Βιολάντα - Το προπάνιο, οι μαρτυρίες και τα επόμενα βήματα της έρευνας
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπόγειο όπου σημειώθηκε η έκρηξη φέρεται να ήταν «αδήλωτο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν εγκατεστημένοι ανιχνευτές διαρροής αερίων
Η επιχείρηση κατάσβεσης
Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρος