Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σπάνιες φωτογραφίες από το “άβατο” του παλιού Χρηματιστήριου της Σοφοκλέους – Εκεί θα φιλοξενηθεί η 4η Μπιενάλε της Αθήνας

ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013
ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013, Mariana Bisti

Στο εμβληματικό κτίριο της Σοφοκλέους 8-10, εκεί που για 73 χρόνια στεγάστηκε το Χρηματιστήριο της Αθήνας θα φιλοξενηθεί η 4η Μπιενάλε της Αθήνας. Η έκθεση προτείνει την AGORA όχι μόνο ως τόπο ανταλλαγής απόψεων αλλά και ως ιδανικό σκηνικό για κριτική και για ριζικό επαναπροσδιορισμό στον τρόπο σκέψης.

Στο ιστορικό κτίριο της Σοφοκλέους με τα υπέροχα μάρμαρα και τα χρωματιστά μωσαϊκά γράφτηκαν ίσως τα μεγαλύτερα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής οικονομίας.

ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013, Mariana Bisti

Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και αλλού κορυφώνεται, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας δεν μπορεί παρά να θέσει ένα καίριο ερώτημα: Και τώρα τι;

Η έκθεση έχει τίτλο AGORA και διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου εως την 1η Δεκεμβρίου 2013 ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου 2013

Χρησιμοποιώντας το άδειο κτίριο του πρώην Χρηματιστηρίου Αθηνών ως κύριο χώρο της, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας  προτείνει την AGORA όχι μόνο ως τόπο ανταλλαγής απόψεων αλλά και ως ιδανικό σκηνικό για κριτική και για ριζικό επαναπροσδιορισμό στον τρόπο σκέψης.

ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013, Mariana Bisti

ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013, Mariana Bisti

Εμπεριέχοντας διαφορετικές θέσεις και θεωρήσεις, η AGORA στοχεύει τόσο στην τέρψη όσο και στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης. Προτιμά την αμφισημία από τα δόγματα, υποδέχεται τόσο το σημαντικό όσο και το ασήμαντο.

Στην 4η Μπιενάλε της Αθήνας η συμμετοχή του κοινού είναι εξίσου σημαντική με αυτή των δημιουργών

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της AGORA, που περιλαμβάνει έργα τέχνης, συνεργατικές εκδηλώσεις, performances, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, προβολές ταινιών, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, και αξιοποιεί τις δυνατότητες του Διαδικτύου.

ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013, Mariana Bisti

ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013, Mariana Bisti

ΦΩΤΟ Αthens Biennale 2013, Takis Spiropoulos

Στην AGORA τα έργα και οι θέσεις επικαλούνται αυτό που έχουμε επειγόντως ανάγκη τώρα: μια στάση κριτική και επίκαιρη, έτοιμη να επανεξετάσει παρελθούσες στρατηγικές της τέχνης και της ζωής, να αποδομήσει κυρίαρχους μύθους και να ανακαλύψει καινούριες, λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγραψαν «η Ελλάδα ξεπουλήθηκε» στο ελληνικό περίπτερο στη Μπιενάλε Βενετίας

Δείτε πως ήταν η Αθήνα το 1880 – Σπάνιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θαυμάστε την Αθήνα του 1950 – Σπάνιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κι όμως…Η Ψωροκώσταινα ήταν υπαρκτό πρόσωπο! Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία της

Η Ελλάδα μέσα από το φακό του National Geographic – Mαγικές ΦΩΤΟ

 


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε