Ελλάδα

Σπείρα έκλεβε οχήματα στην Αττική και τα πουλούσε: Άλλαζαν τα στοιχεία και έβγαλαν πάνω από 180.000 ευρώ κέρδος

Ποιος ήταν ο τρόπος δράσης του κυκλώματος που δρούσε από τον Πειραιά μέχρι την Κερατέα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ, βρίσκονται μέλη σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα από πολλές περιοχές της Αττικής και έπειτα, αφού αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά τους και παραποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας τους τα πουλούσαν και πάλι.

Σε 7 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ, σε μέλη συμμορίας που έκλεβαν αυτοκίνητα από Κερατέα, Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Μαγούλα, Άνω Λιόσια και Ίλιον και τα μεταπωλούσαν. Ένα ακόμη άτομο έχει ταυτοποιηθεί για την ίδια υπόθεση και αναζητείται.

Ένας μάλιστα από τους συλληφθέντες, είχε κάνει ψευδή δήλωση κλοπής του οχήματός του.

Η έρευνα των αρχών δεν έχει σταματήσει εδώ καθως εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Κλεμμένο αυτοκίνητο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αποδομήθηκε στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων, τα οποία διέθεταν εκ νέου σε κυκλοφορία έχοντας πρώτα πλαστογραφήσει και παραποιήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 18.10.2025, 7 μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας 25, 28, 31, 40, 43, 45 και 49 ετών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα 1 άτομο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, κατηγορούμενοι άπαντες για τετελεσμένες κλοπές και πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφορικών δεδομένων και στοιχείων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τον Οκτώβριο του έτους 2023 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών οχημάτων, την μεταπώλησή τους και συνακόλουθα την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Κλεμμένο αυτοκίνητο
Τα κλεμμένα αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν / ΕΛΑΣ

klopi

Ο τρόπος δράσης τους

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά εντόπιζαν σταθμευμένα οχήματα-στόχους, τα αφαιρούσαν και αφού προχωρούσαν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και την πλαστογράφηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους, στη συνέχεια τα διέθεταν εκ νέου στην κυκλοφορία.

Αξιοσημείωτο τυγχάνει το γεγονός πως ένας εκ των συλληφθέντων είχε προβεί σε ψευδή δήλωση κλοπής του οχήματός του.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -8.845- ευρώ, καθώς και -2- κλαπέντα οχήματα.

κλεμμένη μηχανή

Από την μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, έχουν εξιχνιαστεί -7- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από Κερατέα, Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Μαγούλα, Άνω Λιόσια και Ίλιον, ενώ η προανακριτική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εξιχνίαση και περαιτέρω περιπτώσεων κλοπών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την εγκληματική τους δραστηριότητα ξεπερνά το χρηματικό ποσό των –180.000– ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στον Πειραιά 18χρονος που άρπαξε το κινητό επιβάτη στο Μετρό και τον χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι για να ξεφύγει
Ο 18χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης και σε άλλη ληστεία, αυτή τη φορά στον σταθμό Αγία Βαρβάρα του Μετρό, όπου έκλεψε από άλλον επιβάτη γυαλιά ηλίου
Μετρό
85χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου πέθανε λίγο πριν τον παραλάβει ασθενοφόρο που περίμενε στο λιμάνι του Κατακόλου
Το κρουαζιερόπλοιο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Κέρκυρα, ωστόσο η αδιαθεσία που ένιωσε ο 85χρονος επιβάτης ανάγκασε το πλήρωμα να κινηθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι, αυτό του Κατακόλου
85χρονος τουρίστας πέθανε εν πλω σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Κατακόλου