Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σπύρος Φωκάς: Οργισμένη απάντηση από τη σύζυγο του Λίλιαν Φωκά για την οικονομική τους κατάσταση

Σπύρος Φωκάς: Οργισμένη απάντηση από τη σύζυγο του Λίλιαν Φωκά για την οικονομική τους κατάσταση
Φωτογραφία αρχείου

Με αφορμή τη συνέντευξη της Σοφίας Μπαλάση, αλλά και στο σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για την οικονομική κατάσταση του Σπύρου Φωκά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η σύζυγος του, Λίλιαν Φωκά, έκανε μία ανάρτηση στο facebook, κάνοντας λόγο για «αναληθείς δημοσιεύσεις» που τους προκαλούν αναστάτωση. 

«Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την κατάσταση μας, θέλω να ενημερώσω ότι με αξιοπρέπεια διαχειριζόμαστε τη ζωή μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας, όσο βέβαια και τη βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, κυρίου Γρηγόρη Δημητριάδη, όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Γιώργου Σταμάτη. Θα παρακαλούσα αυτό να γίνει σεβαστό από όλους και να μην αναστατώνουν τόσο εμένα, όσο και τον Σπύρο, με δημοσιεύσεις που είναι αναληθείς», γράφει στην ανάρτηση της.

«Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται (…) Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η αδιαφορία από το ελληνικό κράτος σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς», δήλωσε η Σοφία Μπαλάση.

Τις παραπάνω δηλώσεις σχολίασε η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτηση της στο facebook, στην οποία ανέφερε: «Κυρία Λίνα Μενδώνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπυρο Φωκά; Με 600€ σύνολο εκείνος και η γυναίκα του αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Ανέστιος και πένης ο αγαπημένος ηθοποιός, χρειάζεται τη στήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να κρατηθεί στη ζωή. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση, ο κ. Φωκάς δεν ζητά ελεημοσύνη, μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση ζητά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις