Ελλάδα

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ θα είναι σήμερα (31.05.2019) η Αθήνα λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.

Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Τη στάση εργασίας εξήγγειλαν το ΣΕΛΜΑ, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ και το Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή. Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την «προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο την πώλησή της» και «τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση».

Επίσης, δηλώνουν πως «εδώ και καιρό κάναμε προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου. Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την “ευημερία των αριθμών”, θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες. Μέχρι εδώ! Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους. Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες. Όχι στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έλιωνε από το κλάμα, το άφηναν κάθε βράδυ έξω» λέει γειτόνισσα για το μωρό που το κλείδωσαν στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Ένα βράδυ το είδα έξω στο μπαλκόνι σκεπασμένο με μια χοντρή κουβέρτα και αυτοί ήταν μέσα και κοιμόντουσαν στο πάτωμα» τονίζει στο newsit.gr η γυναίκα
Βρέφος
Η Γλυκερία και ο Αλέκος Ζαζόπουλος ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έφυγαν με λεωφορεία από το Ισραήλ για την Αίγυπτο - «Στον δρόμο είδαμε πύραυλο να περνάει από πάνω μας»
Τα λεωφορεία, που αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ και μεταφέρουν Έλληνες καλλιτέχνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ για συναυλίες, έχουν προορισμό την Αίγυπτο
Γλυκερία
8