Ελλάδα

Στη «μάχη» με τις φωτιές και ο στρατός: Drone και ελικόπτερα σε όλη την επικράτεια

Τον σχεδιασμό για την περαιτέρω συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις φωτιές ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.08.2021) ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, γνωστοποίησε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τους τρόπους που θα συνδράμει ο στρατός στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών. Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών και μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου και κατόπιν οδηγιών  αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αρχικά.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποφασίστηκε να αυξηθεί η επιτήρηση για την πρόληψη πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια από αέρως και από εδάφους με συνεχείς περιπολίες. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα, έτσι και τώρα», είπε εν συνεχεία ο υπουργός δίνοντας το λόγο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να εξειδικεύσει τα μέτρα. 

«Ήδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης. Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση. Είμαστε επίσης σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στους πυροπλήκτους. Από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drone και αεροσκάφη, ενώ διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περοιχές και περιοχές υψηλού κινδύνου 
Σε όλη την επικράτεια θα πετούν drone και ελικόπτερα, για την πρόληψη πυρκαγιών. Συστήνεται ακόμη τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί. Διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί  και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, όταν χρειαστεί». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι μυστηριώδεις κλήσεις και τα μηνύματα των 22χρονων, η διαδρομή πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και ο «τρίτος ύποπτος»
Μυστήριο παραμένει το με ποιον μιλούσε ο 22χρονος συνεργός συνεχώς στο τηλέφωνο ενώ και ο «εκτελεστής» πρέπει να απαντήσει γιατί στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του 68χρονου κάλεσε δύο φορές τον εργοδότη του
Οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Ελληνικές πιέσεις για τις ιταλικές φρεγάτες Bergamini που θα αλλάξουν το Πολεμικό Ναυτικό – Αυτοψία και στη Virginio Fasan
Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα επιβιβαστεί το ελληνικό κλιμάκιο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για εν πλω έλεγχο κρίσιμων συστημάτων και γενικής κατάστασης
Φρεγάτες Bergamini
«Ουδέποτε αναφέραμε ότι το ζώο κακοποιήθηκε σεξουαλικά» λέει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων στην Ηλεία
«Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από εθελοντές του Συλλόγου, όπου ναρκώθηκε, του τοποθετήθηκε ορός και -σύμφωνα με την κτηνίατρο - έφερε τραύμα στην περιοχή του πρωκτού, στο οποίο έγιναν οκτώ ράμματα»
Το άτυχο τετράποδο που δέχτηκε τη φρικτή επίθεση στην Ηλεία
«Έχουμε σχέση αγάπης με τον σύντροφό μου» λέει η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε στο Κορωπί - Συγκλονίζει η εικόνα της μετά την κακοποίηση
«Οι ξυλοδαρμοί δεν είναι μία συνηθισμένη κατάσταση, δεν συμβαίνει συχνά αλλά συνήθως όταν τσακωνόμαστε, κλείνουμε τις πόρτες και δεν μιλάμε μεταξύ μας και αυτό είναι όλο» λέει η 40χρονη
Η 40χρονη Λιθουανή
36