Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Στη σούβλα” μετά το Πάσχα τα κλειστά επαγγέλματα

“Στη σούβλα” μετά το Πάσχα τα κλειστά επαγγέλματα

– Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει “κλείσει” το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων.
–  Για Φορτηγά, ταξί, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, αρτοποιους, τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν οι επαγγελματικοί όροι. 

Υπό τον φόβο της καταδίκης από το Ευρωπαικό δικαστήριο η Ελλάδα ανοίγει άρον άρον το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ήδη η διαβούλευση με ιδιοκτήτες φορτηγών και ταξί έχει ανοίξει και σειρά παίρνουν αμέσως μετά το Πάσχα συμβολαιογράφοι δικηγόροι και φαρμακοποιοί. Στόχος της κυβέρνησης είναι με το άνοιγμα να μειωθεί η ανεργεία κατά 0,5 % και να ενισχυθεί το ΑΕΠ κατά 1,5% με το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διεθνούς εταιρίας οικονομικών μελετών το καθεστός των κλειστών επαγγελμάτων στερεί από την Ελληνική οικονομία 4 δις ευρώ τον χρόνο.

Οι συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν πως η συμβολαιογραφική υπηρεσία εντάσσεται στον δημόσιο τομέα άρα κακώς θεωρείται κλειστό επάγγελμα. Στην Ελλάδα, υποστηρίζουν ο πληθυσμός των συμβολαιογράφων είναι ήδη μεγάλος με 3250 συμβολαιογράφους για 10 εκ. κατοίκους. Στην Ολλανδία όπου ίσχυσε η απελευθέρωση των αμοιβών των συμβολαιογράφων αντί να ωφεληθεί η οικονομία και ο πωλήτης συνέβη το αντίθετο υποστηρίζει στο newsit ο πρόεδρος των συλλόγων συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ NEWSIT

Ήδη είμαστε πάρα πολλοί λένε οι φαρμακοποιοί που ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για άνοιγμα του επαγγέλματος τους. 11.000 φαρμακεία υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα σημειώνουν ενώ θεωρούν πως η συζήτηση για τα κλειστά επαγγέλματα δεν τους αφορά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε