Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Στιγµές και όψεις”, η έκθεση στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από τις 26 Αυγούστου στο Kαφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται η έκθεση “Στιγμές και όψεις” του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη με τοπία από την Ελλάδα.

«Στιγμές και όψεις» από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους, παρουσιάζει η ομώνυμη έκθεση σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, που ξεκινά στις 26 Αυγούστου στο Kαφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν λάδια και χαρακτικά, ενώ στη σειρά των έργων µε θέμα τους εργοστασιακούς χώρους, «ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειμμένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας μέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

«Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται μέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου. Στη σειρά των τοπίων κυριαρχούν οι αφαιρετικές και κολοριστικές προσπάθειες προσέγγισης των θεµάτων, χωρίς βέβαια να απομακρύνεται ο καλλιτέχνης από τη φυσιοκρατική απόδοσή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Στάθης Ανδρουτσάκης είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, µέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, µε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τόπος πολιτισμού στην καρδιά της πρωτεύουσας, ξεκίνησε από τον Ιούνιο 2014, σε συνεργασία µε το Καφέ στο αίθριο του Μουσείου, µια νέα πολιτιστική δράση. Κάθε δύο μήνες φιλοξενείται µία έκθεση µε έργα σύγχρονης τέχνης Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη, µε στόχο να προσφερθούν πολύπλευρα εικαστικά ερεθίσµατα στους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και στους κατοίκους της Αθήνας. Η έκθεση, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014, στις 6.30 μμ., θα διαρκέσει ως τις 26 Οκτωβρίου. Η είσοδος για το καφέ είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της ΔΕΘ-HELEXPO το α’ εξάμηνο του 2014

Έκθεση με ομιλητή τον Γ. Παπανδρέου διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου 1-7 Σεπτεμβρίου

Χωρίς σταματημό τα “λουκέτα” στο Ηράκλειο – Μόνη εξαίρεση ο τουρισμός

Φθινοπωρινές -οικονομικές- καταιγίδες προβλέπει η έκθεση της Deutsche Bank για την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε