Ελλάδα

Στην Αττάλεια επέστρεψε το Πίρι Ρέϊς – Αλλεπάλληλα διαβήματα από την Ελλάδα

Αισθητή κάνουν αδιαλλείπτως τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι την παρουσία τους στο Αιγαίο, την ώρα μάλιστα που ο έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κύπρο.
 
Για πρώτη φορά από το 1975 δυο τουρκικά σκάφη έκοβαν ταυτόχρονα βόλτες στο Αιγαίο και μάλιστα μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στον κόλπο της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Πίρι Ρέις, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν νότια του Καστελόριζου εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το τουρκικό σκάφος δεν αποκλείεται να επιστρέψει καθώς σύμφωνα με τη ναυτική αναγγελία των τουρκικών αρχών πρόκειται να συνεχίσει την σεισμολογική έρευνα έως τις 20 Αυγούστου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε διάβημα. Από χθες το πρωί έκανε και πάλι την εμφάνιση του το τουρκικό πλοίο «Τσεσμέ» στην περιοχή της Σαμοθράκης. Το «Τσεσμέ» συνοδεύεται από ένα περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενδεικτικό της προσπάθειας της Άγκυρας να κλιμακώσει τις προκλήσεις.

 
Το πλοίο πλέει στο μέσον της απόστασης μεταξύ της Σαμοθράκης και των ακτών της Θράκης και το πλήρωμά του έχει ενημερώσει ότι το σκάφος έχει περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών.
 
Το τουρκικό ερευνητικό διεξάγει υδρογραφικές εργασίες στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Σαμοθράκης αλλά σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως επιβεβαιώνεται και από τους άντρες που επιβαίνουν στο πλωτό του Λιμενικού που παρακολουθεί την πορεία του Τσεσμέ.
 
Χθες έκαναν και υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι τέσσερα τουρκικά F16. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το νησί συμπληρώνοντας το σκηνικό κρίσης που προσπαθεί μέρες τώρα να στήσει η Άγκυρα.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος
Η Meta υπέρ του ελληνικού σχεδίου για «age verification» σε Facebook και Instagram: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Η ελληνική πρόταση βασίζεται στην ιδέα του αυτόματου ψηφιακού ελέγχου της ηλικίας - Το non-pape rπαρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο
facebook 1