Ελλάδα

Στο 1,20 και 1,40 ευρώ το εισιτήριο σε όλα τα ΜΜΜ – Φωτιά οι αυξήσεις!

- Οι νέες τσουχτερές τιμές θα ισχύσουν από την 01/02
- Ακριβαίνει 10 ευρώ η κάρτα απεριορίστων διαδρομών
- Δυσβάσταχτο το κόστος για τα μεσαία και φτωχά στρώματα

Όπως δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας οι νέες τιμές στα εισιτήρια θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Έτσι, τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Κατά δέκα ευρώ πιο ακριβή η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα. Θα διατίθεται προς 45 ευρώ, αντί των σημερινών 35.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι έγινε προσπάθεια, οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατό πιο ήπιες και να υπάρχει διάκριση μεταξύ εκείνων, που χρησιμοποιούν τα μέσα για μία διαδρομή και των άλλων, που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλές διαδρομές.

Και ενώ το εισιτήριο παίρνει φωτιά, η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, με στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και ενώ οι συνδικαλιστές έχουν προειδοποιήσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αντιδράσεις

“Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Να αυξάνει τις τιμές των βασικών κοινωνικών αγαθών που έχει ανάγκη ο πολίτης. Η νέα μεγάλη αύξηση, αυτή τη φορά, στα εισιτήρια των ΜΜΜ έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο ιδιαίτερα τους εργαζομένους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση” αναφέρει ανακοίνωση του Συνασπισμού.

“Η κυβέρνηση, αντί να βελτιώνει το δίκτυο των ΜΜΜ και να «επιβραβεύει» τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού και σε ένα καλύτερο ατμοσφαιρικό αστικό περιβάλλον, επιλέγει, και σε αυτή την περίπτωση, τη μνημονιακή πολιτική της «δημοσιονομικής εξυγίανσης»” συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

“Η αύξηση στα εισιτήρια των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς φορτώνει επιπλέον βάρη στους πολίτες που ανήκουν στα κοινωνικά στρώματα που χειμάζονται από τα αλληλοδιάδοχα οικονομικά μέτρα και την ακρίβεια” αναφέρει σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θεσσαλονίκη: Κατέλαβαν λεωφορεία για τις επερχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
136
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη