Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στο αρχείο η μήνυση Αγγελή κατά Σοφουλάκη για την υπόθεση Novartis

Στο αρχείο η μήνυση Αγγελή κατά Σοφουλάκη για την υπόθεση Novartis

Στο αρχείο τέθηκε, με την έγκριση της εισαγγελίας Εφετών, η μήνυση που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής σε βάρος του συναδέλφου του, Λάμπρου Σοφουλάκη σχετικά με όσα ανέφερε στο πόρισμα του για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κρίθηκε ότι ο κ. Σοφουλάκης δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη, από όσες του καταλογίζει ο κ. Αγγελής.

Ο κ. Σοφουλάκης είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα καταλογίζοντας στον Ιωάννη Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι ο Ιωάννης Αγγελής εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφο του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς Διαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας. Υποστήριξε ακόμα ότι το πόρισμα Σοφουλάκη παρέλειψε αλλά και παραποίησε στοιχεία προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ίδιος, με σκοπό να καταστεί τελικά κατηγορούμενος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις